Alle vestigingen zijn gesloten t/m dinsdag 9 februari 2021.

De Afhaalbieb is wel geopend.

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

3 goede redenen om voor te lezen

1. Je hebt samen plezier
2. Je oefent en speelt met taal
3. Je neemt elkaar mee in jullie eigen kijk op de wereld

Ben je door je eigen prentenboeken heen en is de Bibliotheek nog steeds dicht? Hieronder vind je elke week nieuwe prentenboeken in de Digitale Voorleestas. Klik op de afbeelding van het boek. Zo wordt er een document geopend. Hierin staat een link naar het online prentenboek. Ook staan hier kleine opdrachten bij het verhaal die je samen met je kind kunt doen. Zo maak je samen lezen nog leuker!

Hoe werkt het?
Online prentenboeken zijn gratis voor kinderen (0-12 jaar) die een pasje hebben van de Bibliotheek. Er zijn twee websites die de prentenboeken aanbieden: Bereslim en de Voorleeshoek. 

Stap 1
Via deze link kom je op een inlogscherm. 

Stap 2
Kies voor Bereslim of voor de Voorleeshoek. (In de PDF staat altijd waar je je boek kunt vinden). 

Stap 3
Klik op ‘log in met je Bibliotheekaccount’. Vul het pasnummer/mailadres en wachtwoord van je kind in. Weet je het wachtwoord niet meer? Klik op ‘wachtwoord vergeten?’.
Kom je er niet uit? Kijk dan hier wat je kunt doen om je wachtwoord te herstellen. 

Stap 4
Klik op ‘wachtwoord onthouden’. Zo kom je de volgende keer vanuit de PDF direct bij het juiste boek.
Nu ben je ingelogd en kun je het voorleesfilmpje bekijken. 

Voor wie?
Kinderen tussen de 2 en 6 jaar, en hun ouders.
Klik op een van de afbeelding hieronder en je vindt meer over het boek en de bijbehorende opdrachtjes.

Veel plezier!

Feest je met ons mee? Nijntje Alle wielen in de file Fien en Milo Superbeesje is al onderweg Teun en Otto Heb jij misschien olifant gezien? De Wiebel Billen Boogie Nippertje Kleine Ezel en de jarige Jakkie Kasper de Bakker De mooiste vis van de zee Woeste Willem Bobbi gaat voetballen Ben je ooit naar een neuzenfeest geweest? Koffertje open, koffertje dicht aaa-woe Mama kwijt Klein wit visje We hebben er een geitje bij Dikkie Dik en de waslijn Pappa, pak jij de maan voor mij? Een taart voor kleine beer Oenny bouwt een huis Knuf is vies Kleine muis zoekt een huis Gonnie en Gijsje rikki en mia de kip Rupsje nooitgenoeg Wij gaan op berenjacht