Voor de laatste filmavond van het seizoen kunt u zelf een keuze maken uit vijf films! De film met de meeste stemmen zal vertoond worden op woensdag 4 april in de Kopperhof om 19.30 uur. Op 6 maart wordt via www.bibliotheeknijkerk.nl bekend gemaakt welke film dat is en kunnen de kaartjes besteld worden.

Cezanne Et Moi

Deze film verteld over de legendarische vriendschap in de kunstgeschiedenis. Paul Cezanne en Emile Zola groeien samen op in Aix-en-Provence aan de Franse zuidkust en verhuizen bijna gelijktijdig naar het bruisende Parijs. Beiden hadden een moeizame verhouding tot hun kunst en de liefde. De film geeft een prachtig tijdsbeeld en mooie plaatjes van het zuiden van Frankrijk aan het einde van de 19de eeuw.

 

 


 

Jeune Femme

Wanneer de relatie van Paula onverwachts verbroken wordt, komt ze van de ene op de andere dag op straat te staan, zonder spullen en zonder geld, alleen in Parijs. Ze is begin dertig, heeft twaalf jaar lang geen baan gehad en nooit voor zichzelf hoeven zorgen. Ze moet een nieuwe start maken. Het enige wat ze heeft is de kat van haar ex.
Intens en energiek portret van een jonge vrouwelijke antiheld in Parijs
 

I, Tonya

'I, Tonya' vertelt het waargebeurde verhaal van Olympisch schaatsster Tonya Harding. Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen ijsschaatsen in 1994 weet Tonya zich op te werken tot een van de favorieten. Door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel, is haar toekomst in de sport niet meer zeker. Een hommage aan de (zelfverklaarde) underdog die altijd weer opkrabbelt en zich er niet onder laat krijgen!
 

Het verlangen

Als de onontwikkelde, maar zeer aantrekkelijke Brigitte (Chantal Janzen) met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc (Gijs Naber) en Boudewijn (Alex Klaasen), directeurs van een noodlijdende familie-uitgeverij, direct mogelijkheden. Met het oog op de media laten ze haar van rol wisselen met de stotterende auteur van een literair meesterwerk. De truc werkt; het boek wordt zowel artistiek als zakelijk een megasucces, maar de aanvankelijke overeenstemming tussen alle partijen slaat om in een bittere strijd om erkenning.
 

The way

Daniel is de zoon van de Amerikaanse dokter Tom. Hij is een fervente wandelaar en legt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella af. Tijdens de tocht wordt Daniel echter het slachtoffer van een storm en komt hij om het leven. Tom heeft nooit begrepen waarom zijn zoon die tocht wou afleggen. Op zoek naar antwoorden en het lichaam van zijn zoon trekt Tom naar Saint-Jean-Pied-de-Port, waar hij begint aan dezelfde pelgrimsroute. Onderweg wordt hij onderworpen aan de gevaren van een lange wandeltocht, maar ontmoet hij ook enkele lotgenoten.