Voor de laatste filmavond van het seizoen kunt u zelf een keuze maken uit vijf films! De film met de meeste stemmen zal vertoond worden op woensdag 8 april in de Kopperhof om 19.30 uur. in maart wordt via deze website bekend gemaakt welke film dat is en kunnen de kaartjes besteld worden.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is een verfilming over het ontstaan en de ontwikkeling van de in 1970 opgerichte Britse band Queen. De band weet al snel door te breken met diverse hits als ‘We Will Rock You’ en ‘Bohemian Rhapsody’. De film neemt je mee vanaf de eerste ontmoeting van de band met de legendarische leadzanger Freddie Mercury, tot en met het absolute hoogtepunt; het Live Aid Benefiet Concert in 1985. Door deze jaren heen weet de band een legendarische status te vergaren! Rami Malek vertolkt op prachtige wijze de rol van de charismatische Mercury. 

4 Prijzen bij de Oscars: o.a. beste mannelijke acteur, geluid en montage

 

The Biggest Little Farm

Documentaire van natuurfilmer
Veel prijzen waaronder 3 Oscars, o.a. beste mannelijke bijrol, beste orgineleIn 2011 laten de awardwinnende cameraman en filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. De prachtige film toont een eerlijk, hoopvol en soms aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land in Californië om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. John filmde zelf 7 jaar lang hoe zij telkens weer voor nieuwe uitdagingen kwamen te staan.

Film is genomineerd voor diverse awards.

Green Book

Een inspirerende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Concertpianist Don Shirley (Mahershala Ali – o.a. House of Cards) komt in contact met de Italiaanse Tony Lip (geweldige rol van Viggo Mortensen) als hij een lijfwacht zoekt voor zijn Amerikaanse tournee. Samen reizen zij door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van the Green Book: een speciale gids met informatie over plaatsen waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun persoonlijke verschillen, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Er ontstaat er een bijzondere, hartverwarmende vriendschap…

Veel prijzen waaronder 3 Oscars, o.a. beste mannelijke bijrol, beste orginele filmscenario.

The Favourite

Historisch / Biografie

Dit kostuum drama speelt zich af begin achtiende eeuw in het Verenigd Koninkrijk. De relatie tussen Koningin Anne en haar adviseur, vertrouwelinge en geliefde Sarah, hertogin van Marlborough veranderd voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. De dynamieken tussen de vrouwen veranderen al snel en beide pogen zij invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis…..

On the Basis of Sex

'On the Basis of Sex' vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth Bader Ginsburg. Ruth is een Amerikaanse juriste die in haar strijd voor gelijke rechten tussen mannen en vrouwen een hoop obstakels moet overkomen en vooroordelen moet zien te bestrijden. Uiteindelijk weet ze de functie te bekleden als één van de negen rechters van het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten.