Voor de laatste filmavond van het seizoen kunt u zelf een keuze maken uit vijf films! De film met de meeste stemmen zal vertoond worden op donderdag 9 april in de Bibliotheek Nijkerkerveen om 19.30 uur. In maart wordt op deze website bekend gemaakt welke film dat is en kunnen de kaartjes besteld worden.

De Dirigent

De Nederlandse Antonia Brico droomt ervan Dirigent te worden. Opgroeiend in de armere klasse en de kille gezinsomstandigheden maken dat dit onmogelijk lijkt. Dan blijkt ze, naast haar droom, op deze jonge leeftijd een onverwacht stuk levensgeschiedenis te hebben. Antonia is ondanks de moeilijke omstandigheden vastbesloten haar dromen waar te maken. Haar passie en doorzettingsvermogen is zo groot dat ze heel ver komt…….

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Wild op de Veluwe

Dé film waarin de Veluwe zelf haar eigen verhaal vertelt! De drie hoofdrolspelers in de film zijn het edelhert, het wilde zwijn en de vos. We zien hoe ze door de seizoenen heen op zoek gaan naar voedsel, hun partners ontmoeten en hun nakomelingen grootbrengen. Daarbij moeten ze de nodige uitdagingen overwinnen.

Andre van Duin verzorgt de voice-over, dit geeft de film een unieke sfeer en zorgt voor de nodige humor!

Green Book

Een inspirerende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Concertpianist Don Shirley (Mahershala Ali – o.a. House of Cards) komt in contact met de Italiaanse Tony Lip (geweldige rol van Viggo Mortensen) als hij een lijfwacht zoekt voor zijn Amerikaanse tournee. Samen reizen zij door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van the Green Book: een speciale gids met informatie over plaatsen waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun persoonlijke verschillen, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Er ontstaat er een bijzondere, hartverwarmende vriendschap…

Veel prijzen waaronder 3 Oscars, o.a. beste mannelijke bijrol, beste orginele filmscenario.

Compostella: le Chemin de la Vie

De Compostela bedevaart is een ervaring die ieder jaar meer en meer pelgrims trekt. De regisseur volgde drie jaar lang een aantal pelgrims over de verschillende etappes naar de Saint-Jacques de Compostelle. Een film met talrijke fraaie landschappen en bijzondere plaatsen. Samen met mooie teksten en prachtige mystieke muziek creëerde regisseur Mouchard een zeer bijzondere film.

Rocketman

Deze musical fantasy laat het leven van de flamboyante en zeer muzikaal begaafde Elton John zien, met zijn meest geliefde nummers. Het inspirerende verhaal van een small-town boy die uitgroeide tot een van de meest iconische personen uit de popcultuur. Naast het succes worstelt hij met geheimen in zijn leven. De film vol ontroerende momenten is vernoemd naar een bekende hit van Elton John: Rocketman.

Elton John wordt bijzonder goed gespeeld door Taron Egerton