Alle vestigingen zijn gesloten t/m dinsdag 27 april 2021.

De Afhaalbieb is wel geopend.

Media Ukkie Dagen

Jeugd 0-6 jaar

Wist je dat door het samen kijken van een filmpje een kind er ook echt iets van opsteekt? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is?
Van 26 maart t/m 2 april 2021 besteedt de bibliotheek aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

Webinar Appvoeding, 30 maart

Tijdens het online webinar ‘Appvoeding’ neemt mediacoach Evelyn Verburgh ons mee in de wereld van digitale opvoeding.

Webinar: ik zie ik zie wat jij niet ziet, 31 maart

Op 31 maart om 20 uur geeft Denise Bontje een gratis webinar voor ouders met jonge kinderen over mediagebruik.

Media Ukkie Dagen

media ukkie dagen

Krijg tips en antwoord op vragen, zoals: Hoe kan ik mijn kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg ik voor de juiste balans met en zonder media?

MediaDiamant

Media Diamant

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. 

Mediasmarties

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Quiver app kleurplaten

Ken jij Quiver kleurplaten al? Dit zijn heel speciale 3D kleurplaten waarmee je jouw kleurcreaties tot leven kunt laten komen. Dit is superleuk voor kinderen, ook in de klas, echt waar! Daarvoor heb je wel de Quiver app nodig die je gratis kunt downloaden voor smartphones en tablet met Android of iOS van Apple.

Boekstart

boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Begin daarom vroeg met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ben je op zoek naar de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar? Op Jeugdbibliotheek.nl vind je voorleesboeken en prentenboeken. 

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken. De verhalen worden ondersteund door prenten van het boek en klassieke muziek. 

Voorleesboeken met QR code

Zie je een boek in de Bibliotheek met deze sticker? Dan kun je de QR code scannen en je kijkt gratis naar de voorleesfilmpjes in de Voorleeshoek!

Het Mediagesprek

Het Mediagesprek

Wil je jouw kinderen helpen in de online wereld? Het Mediagesprek helpt je om samen met je kind in gesprek te gaan over leuk en veilig mediagebruik. 

Mediamoment per dag

Mediamomentje

Tijdens de Media Ukkie Dagen krijg je elke dag een tip om een Mediamomentje te creëren met je kind. De tips zijn laagdrempelig en gelijk toepasbaar.

Mediawijsheid

De website Mediawijsheid is de betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media.