Alle vestigingen zijn gesloten t/m dinsdag 9 februari 2021.

De Afhaalbieb is wel geopend.

Online biebactiviteiten

Tijdens de Kerstvakantie posten we hier enkele online BiebLab activiteiten. Dit zijn online workshops op het gebied van creatieve technologie voor kinderen van groep 5 t/m 8, bedacht door onze collega’s van Bibliotheek Oost-Achterhoek. Gegarandeerd goed voor een paar uur creatief plezier.

21 december 2020

Spirograaf

Een spirograaf is een instrument waarmee je geometrische patronen kunt tekenen. In deze video laat ik je zien hoe de er zelf één maakt met golfkarton.

Maak de mooiste patronen door te variëren met kleuren, en door gaatjes op verschillende afstanden te maken.

Veel plezier met knutselen en tekenen!
Suzette

28 december

Kloon jezelf

Ik kloon mezelf om eindelijk in een band te kunnen spelen. Ik laat je zien hoe je losse foto’s op elkaar plakt, zodat het net lijkt alsof je zelf meerdere keren op één foto staat. Ik doe dat met het gratis programma PIXLR, waar je met lagen kunt werken en zo verschillende foto’s kunt combineren.

Ik heb als thema een band gekozen, maar je kunt natuurlijk ook iets heel anders verzinnen. Bijvoorbeeld met jezelf een bordspel spelen, of samen met jezelf op de bank zitten. Of je kunt je hond klonen, zodat je er ineens vier hebt :-). Ik ben benieuwd wat jij gaat maken!

Heel veel succes!
Suzette