Resultaat 1 - 10 (van 26)

• Bibliotheek opnieuw gecertificeerd

3 november 2017

De bibliotheek van Nijkerk en Hoevelaken heeft opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen volgens de Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken 2017-2021. De bibliotheek scoorde nagenoeg ruim voldoende op alle onderwerpen. Hierdoor mag de bibliotheek zich opnieuw officieel ‘openbare bibliotheek’ blijven noemen en lid blijven van de landelijke Vereniging van Openbare Bibliotheken. Opvallend is de ‘good practice’ waarin de bibliotheek uitblinkt en een voorbeeld is voor alle bibliotheken in...

Bekijk details van Bibliotheek opnieuw gecertificeerd

• Informatieavond Nijkerkerveen

19 oktober 2017

De bouwplannen voor het voorzieningencluster in de kern van Nijkerkerveen zijn alweer een eind gevorderd. Dit geldt niet alleen voor het gebouw op zich, maar ook voor de ontwikkeling van de omgeving. Daarom houden de bouwpartners weer een INLOOPAVOND; op dinsdag 24 oktober 2017 in de C.J. van Rootselaarschool in Nijkerkerveen.

Bekijk details van Informatieavond Nijkerkerveen

• Opening Kinderboekenweek

5 oktober 2017

Nijkerk – Op 4 oktober is de Kinderboekenweek feestelijk van start gegaan op het Plein. Leerlingen van groep 4 of 5 van de Koningslinde, de Prins Willem-Alexanderschool en de C.J. van Rootselaarschool waren bij de opening aanwezig.

Bekijk details van Opening Kinderboekenweek

• Presentaties Maatschappelijk Plein Hoevelaken

28 september 2017

Op woensdagavond vond er een bijeenkomst plaats over Maatschappelijk Plein Hoevelaken.

Bekijk details van Presentaties Maatschappelijk Plein Hoevelaken

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

25 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Bibliotheek Nijkerk open op zondag

25 september 2017

Deze winter, van 1 oktober tot eind maart, is Bibliotheek Nijkerk op zondag open. Tussen 13.30 en 16.30 kunnen Nijkerkers boeken ruilen, kranten en tijdschriften lezen, studeren of elkaar ontmoeten. “Voor veel mensen is de zondag een lange dag. Ergens naar toe kunnen, zonder kosten, is dan heel fijn”.

Bekijk details van Bibliotheek Nijkerk open op zondag

• Informatiebijeenkomst Maatschappelijk Plein Hoevelaken

18 september 2017

De bibliotheek in Hoevelaken onderzoekt samen met Basisschool de Hoeve en Vereniging Dorpshuis De Stuw de samenwerking en mogelijkheden om te komen tot een Maatschappelijk Plein in Hoevelaken.

Bekijk details van Informatiebijeenkomst Maatschappelijk Plein Hoevelaken

• Uitreiking certificaat Taalfit als deelnemer Taalakkoord

7 september 2017

Amersfoort-Nijkerk-Epe, 6 september 2017 - In de bijeenkomst Rendement op Taal in Amersfoort is Stichting Taalfit gecertificeerd als deelnemer van het Taalakkoord. Taalfit is opgericht door Bibliotheek Noord Veluwe en Bibliotheek Nijkerk om bedrijven te helpen met taalontwikkeling van hun medewerkers.

Bekijk details van Uitreiking certificaat Taalfit als deelnemer Taalakkoord

• Voorlezen is leuk

31 augustus 2017

Bibliotheek Nijkerk viert dit jaar feest vanwege het jubileum. Niet alleen in de bieb zelf, maar ook elders wordt het feest gevierd.

Bekijk details van Voorlezen is leuk

• Week van de Alfabetisering bij het TaalSteunPunt op school

16 augustus 2017

Op woensdagochtend 6 september 2017 zal op het TaalSteunPunt van de Rehobothschool, Brink 43a, de aftrap zijn van de taalmethode ‘Taal voor Thuis’. Wethouder Nadya Aboyaakoub zal deze ochtend ook aanwezig zijn.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering bij het TaalSteunPunt op school