actueel

Resultaat 1 - 10 (van 23)

• Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

25 september 2017

In Nederland hebben zo'n 2,5 miljoen mensen van zestien jaar en ouder moeite met lezen en schrijven. Dat zijn nieuwkomers, maar ook mensen die hier zijn geboren en getogen. Zij ervaren elke dag hoe lastig het is om niet goed te kunnen lezen en schrijven. Met zo'n groot aantal is er een grote kans dat jij ook iemand kent. Verwijs hen dan naar de Bibliotheek.

Bekijk details van Nederlands moeilijk? De Bibliotheek helpt!

• Bibliotheek Nijkerk open op zondag

25 september 2017

Deze winter, van 1 oktober tot eind maart, is Bibliotheek Nijkerk op zondag open. Tussen 13.30 en 16.30 kunnen Nijkerkers boeken ruilen, kranten en tijdschriften lezen, studeren of elkaar ontmoeten. “Voor veel mensen is de zondag een lange dag. Ergens naar toe kunnen, zonder kosten, is dan heel fijn”.

Bekijk details van Bibliotheek Nijkerk open op zondag

• Informatiebijeenkomst Maatschappelijk Plein Hoevelaken

18 september 2017

De bibliotheek in Hoevelaken onderzoekt samen met Basisschool de Hoeve en Vereniging Dorpshuis De Stuw de samenwerking en mogelijkheden om te komen tot een Maatschappelijk Plein in Hoevelaken.

Bekijk details van Informatiebijeenkomst Maatschappelijk Plein Hoevelaken

• Uitreiking certificaat Taalfit als deelnemer Taalakkoord

7 september 2017

Amersfoort-Nijkerk-Epe, 6 september 2017 - In de bijeenkomst Rendement op Taal in Amersfoort is Stichting Taalfit gecertificeerd als deelnemer van het Taalakkoord. Taalfit is opgericht door Bibliotheek Noord Veluwe en Bibliotheek Nijkerk om bedrijven te helpen met taalontwikkeling van hun medewerkers.

Bekijk details van Uitreiking certificaat Taalfit als deelnemer Taalakkoord

• Voorlezen is leuk

31 augustus 2017

Bibliotheek Nijkerk viert dit jaar feest vanwege het jubileum. Niet alleen in de bieb zelf, maar ook elders wordt het feest gevierd.

Bekijk details van Voorlezen is leuk

• Week van de Alfabetisering bij het TaalSteunPunt op school

16 augustus 2017

Op woensdagochtend 6 september 2017 zal op het TaalSteunPunt van de Rehobothschool, Brink 43a, de aftrap zijn van de taalmethode ‘Taal voor Thuis’. Wethouder Nadya Aboyaakoub zal deze ochtend ook aanwezig zijn.

Bekijk details van Week van de Alfabetisering bij het TaalSteunPunt op school

• Overeenkomst Bieze en Bibliotheek voor taaltraining

20 juli 2017

Bieze Food Group en bibliotheek Nijkerk hebben een overeenkomst gesloten over het geven van taaltraining aan medewerkers van Bieze.

Bekijk details van Overeenkomst Bieze en Bibliotheek voor taaltraining

• Recordaantal bezoekers in bibliotheek Nijkerk

10 juli 2017

De bibliotheek in Nijkerk heeft in 2016 nog nooit zoveel bezoekers gehad: bijna 138.000, een stijging van 23%. Dat komt mede door de samenwerking in &/entree waarbij Sigma, het Gebiedsteam Centrum van de gemeente Nijkerk en Vluchtelingenwerk voor een flinke extra aanloop zorgen. Het aantal leden van de bibliotheek is gedaald, vooral doordat de jongeren weer moeten betalen voor hun lidmaatschap. Dit blijkt uit de definitieve cijfers die zijn gepubliceerd in het jaarverslag van de bibliotheek over...

Bekijk details van Recordaantal bezoekers in bibliotheek Nijkerk

• Rabobank

22 maart 2017

De Rabobank Amersfoort gaat m.i.v. vrijdag 28 april op de vrijdagmiddag (15.00-17.00 uur) in de oneven weken zitting houden in de bibliotheek van Hoevelaken. Heeft u vragen, kom dan gerust langs. Raadpleeg de agenda voor de juiste data.

Bekijk details van Rabobank

• Nieuwe methode om film tickets te bestellen

28 februari 2017

Het bestellen van tickets voor het filmcafé is gewijzigd. U heeft 3 mogelijkheden om dit te doen, u kunt zelf kiezen wat het beste bij u past.

Bekijk details van Nieuwe methode om film tickets te bestellen