Eerste certificaten Digisterker uitgereikt

Gepubliceerd op: 3 april 2017 14:52

De eerste cursus Digisterker in de gemeente Nijkerk zit erop, 16 cursisten hebben hun cursus met succes afgerond. Op woensdag 29 maart reikte wethouder Marly Klein de certificaten uit aan een aantal van hen.

Docenten én deelnemers van de eerste cursus Digisterker waren zeer tevreden. De uitleg was duidelijk, de docenten hielpen goed en er was genoeg tijd om vragen te stellen. Ook het lesboek, samengesteld door de landelijke stichting Digisterker oogstte waardering.

Eén van de cursisten: “Ik wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven, daarom wilde ik aan de cursus meedoen. Het voelt goed om zelf de weg te kunnen vinden.” Een andere cursist gaf aan: “Je wilt niet altijd van je kinderen afhankelijk zijn. Het maakt je een stuk vrijer”. Alle cursisten waren het er over eens: het is echt goed om zo’n cursus te volgen.

Waarom Digisterker-cursussen?
Overheidsorganisaties zoals de belastingdienst, medische- en zorgdiensten, reisorganisaties, winkels; ze gebruiken steeds vaker digitale communicatie via het internet. En daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. De Bibliotheek heeft daarom een programma samengesteld om mensen digitaal sterker te maken. In de gemeente Nijkerk wordt hiervoor samengewerkt met Sigma.

Zorg dat u ook mee kunt blijven doen en geen nuttige en soms noodzakelijke informatie en dienstverlening gaat missen!

Nieuwe cursussen
Vanaf medio april 2017 start er weer een nieuwe reeks Digisterker-cursussen in Nijkerk en Hoevelaken voor mensen die al wat computerervaring hebben en meer willen leren over DigiD (voor communicatie met de overheid).

Er zijn ook cursussen voor mensen die nog nooit iets met een computer hebben gedaan. Deze heet Klik en Tik.

Opgeven voor de Digisterker cursus kan via onderstaande knop.