Taalspreekuur Hoevelaken

Gepubliceerd op: 23 februari 2017 17:51

In de bibliotheek van Hoevelaken wordt iedere week een Taalspreekuur gehouden. Het spreekuur is op woensdagmorgen van 10.30 uur tot 12.00 uur. Het is bedoeld voor mensen die beter Nederlands willen leren spreken, schrijven of lezen. Je kunt je hier ook aanmelden als taalvrijwilliger.

Het Taalspreekuur wordt gehouden door Joke Boer. Zij is taaldocente bij Landstede. Joke heeft veel ervaring met het taalonderwijs aan volwassenen. Zij kan beoordelen, of iemand voor een taalcursus van de gemeente Nijkerk in aanmerking komt. Ook kan ze mensen doorverwijzen naar een conversatiegroep of een training van de Volksuniversiteit in Nijkerk.

De taaldocente koppelt taalvrijwilligers en deelnemers aan elkaar. De taalvrijwilligers volgen een training van 4 avonden via Stichting Lezen & Schrijven. Daarna kunnen zij wekelijks individuele taalbegeleiding geven in de bibliotheek van Hoevelaken. Daar zijn computerprogramma’s en lesmateriaal aanwezig. De taalbegeleiding wordt in principe gegeven voor een periode van een jaar.

Het Taalspreekuur is een initiatief van het Taalhuis Nijkerk. Dit is een samenwerkingsverband van Bibliotheek Nijkerk, welzijnsinstelling Sigma, Landstede en het TaalSteunPunt op school.