Op maandagochtend 3 oktober is de Iguana app en de publiekscatalogus even niet te gebruiken i.v.m. een update! Ook kan er niet ingelogd worden.

Boekenweek van Jongeren

• Boekenweek van Jongeren

Van 16 tot en met 25 september 2022 is de Boekenweek van Jongeren
In de Boekenweek van Jongeren bepaalt een jury van jongeren wat de beste boeken zijn in 2022. Deze jongeren kunnen met zekerheid tegen andere jongeren zeggen: dit wil jij lezen!

Activiteiten tijdens de Boekenweek van Jongeren

In samenwerking met Boekhandel Roodbeen, Boekhandel den Hertog, VUN en Bibliotheek Gemeente Nijkerk.

Inspiratieavond: Hoe krijgen we jongeren weer aan het lezen, op 15 september

Zinga Spellenavond op 16 september

Deze avond is gericht op jongeren en spelletjesplezier.

Poëzie workshop met Naomi Ramaker op 17 september

Naomi Ramaker was tot dit jaar de juniorstadsdichter van Harderwijk en maakt regelmatig prachtige korte gedichten over de natuur. Ze heeft haar eigen kaartenlijn bij ZintenZ. Vanaf 14:00 tot 15:00 zal zij met een groepje zelf kaarten maken met gedichten. Hierbij geeft ze dus een workshop over gedichten schrijven en hoe je met woorden kan toveren. Vanaf 15:00 tot 17:00 maakt ze kaarten op aanvraag (op haar typemachine) in de winkel. Je kan dan langskomen om speciaal voor jouw lieve ouders, vriendin of kennis een kaart met een eigen thema te laten maken.

Lezing Khalid Boudou op 22 september

Khalid Boudou brak in 2001 door met zijn debuut Het Schnitzelparadijs, het verhaal van een jonge Nederlandse Marokkaan die werkzaam is in de spoelkeuken van een groot restaurant. Voor deze roman ontving hij het Gouden Ezelsoor, de prijs voor het bestverkochte debuut

Lezing Arthur Japin op 22 september

De bekende schrijver Arthur Japin spreekt over zijn nieuwste boek: Over Wat stilte wil (Anna Witzen)

Gratis voor jongeren t/m 21 jaar op vertoon van schoolpas of ID. Wel graag vantevoren aanmelden.

Workshop Fantasy creatures, op 23 september

In deze workshop krijg je een kartonnen dier 3D wat je gebruikt als basis voor een fantasievol beest! De tafels in Kunstlokaal staan vol met materialen om jouw grootste fantasie werkelijkheid te laten worden. We werken met hout, ijzerdraad en allerlei gevonden materialen en lijmpistolen. Kom je ook?

Gratis lid van de Bieb tot 18 jaar, regel het nu!

Bordgames op 23 september

Antieke tempels onderzoeken, dorpen beschermen tegen monsters, en mensen bevrijden, is dagelijks werk voor een Pathfinder.Wil jij meedoen? Schrijf je dan zo snel mogelijk in.

Meet & Greet Lisa Van Campenhout op 24 september

Laat het nieuwste boek van Lisa van Campenhout (auteur van Bijna Echt) signeren, of kom gezellig langs om haar te spreken!Het nieuwe boek van Jonge Jury Debuutprijswinnares Lisa van Campenhout

Lisa van Campenhout debuteerde vorig jaar met 'Bijna echt', over de eenzame Brenda uit Hilversum die zich voordoet als de steenrijke Aurélie uit Parijs. Deze pageturner won de Jonge Jury Debuutprijs 2021.

Lisa komt op zaterdag 24 september om 15.00 uur bij Boekhandel Roodbeen.

Meet & Greet Hans Mijnders op 27 september

Hans Mijnders schreef meer dan 50 jeugdboeken. Bijna al zijn boeken zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van kinderen en jongeren.Hij is dan ook een meesterverteller en vertelt je graag hoe hij tot het schrijven van een boek komt.

Van 16.00 - 17.00 uur bij Boekhandel den Hertog.

Workshop graffiti op donderdag 29 september

Zelf een graffiti kunstwerk maken?
Na uitleg over verschillende technieken ga je zelf aan de slag met spuitbussen en maak je een uniek kunstwerk!

Workshop Illustreer een spannend verhaal, 30 september

Illustreer een spannend verhaal! Bij elk verhaal hoort een goeie tekening. Op de kaft, of in het verhaal zelf.

In deze workshop maak je een illustratie (zo heet een tekening in een boek) voor een spannend verhaal.

De workshop is in kunstlokaal en je mag allerlei materialen uitproberen. Je Illustratie mag je gelijk mee naar huis! Doe ook mee!

3Pak met verhalen én een gedicht ligt voor je klaar in de Bieb vanaf 16 september

In onze vestigingen kan je vanaf 16 september het cadeauboek 3PAK ophalen met toffe verhalen van Chinouk Thijssen, Daan Heerma Van Voss en Gershwin Bonevacia.

Mede gefinancierd door gemeente Nijkerk.

Deze tien boeken maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren