• Literatuur & Cultuur

  Tijdloze iconen en standbeelden samen met schitterende literatuur uit binnen- en buitenland. Hier raakt u nooit verveeld. Wereld met literaire romans, maar bijvoorbeeld ook biografische, humoristische en psychologische romans. Verder ook dierenleven, kinderleven, protestants milieu, sport en verhalenbundels. Bij de informatieboeken boeken vind u hier boeken over reizen, geschiedenis, kunst en cultuur, muziek en literatuur. Ook staat hier een basiscollectie Engelstalige romans en de Groot Letterboeken. Het Taalpunt maakt ook deel uit van de wereld Literatuur & Cultuur.

 • Liefde & Leven

  Liefde in andere tijden, culturen en werelden. Hier vindt u alles over huis-, tuin- en keukenonderwerpen zoals gezondheid, vriendschap, tuinieren en lekker eten. Met romans (o.a. dokter, erotisch, familie, streek, historisch, romantisch) en informatieboeken rondom lichaam en gezondheid, geestelijk leven, huis-, tuin en keuken, feesten, dier en natuur.

 • Spannend & Actief

  Iedereen die op zoek is naar een spannende thriller, populair managementboek, moderne fictie en sport is hier op de juiste plek. Een wereld vol spannende romans (o.a. detective, griezel, science fiction, thriller, verzet en zeeverhalen) en informatieboeken rondom werk en vrije tijd (o.a. computers, techniek en hobby’s) en mens en maatschappij. Ook staat hier de collectie Waargebeurd.

 • Kids 0 - 8 jaar

  Genoeg plekken om iets spannends te ontdekken, voorgelezen te worden of zelf leren lezen. Laat je fantasie de vrije loop!
  Een afdeling voor de allerkleinsten met prentenboeken (AP en AK), boekjes om te leren lezen (E) en informatieboeken tot 8 jaar (AJ). Hierbij ook de BoekStart collectie, speciaal voor baby’s. Jouw kindje maakt hier ook kennis met digitale prentenboeken.

 • Jeugd 8 - 12 jaar

  Duik onder in een wereld vol spannende leesboeken en vind informatie voor een werkstuk. Een plek om te onderzoeken en ontdekken. Een wereld met leesboeken (A en B) en informatieboeken voor kinderen vanaf 8 jaar (J). Ook vind je hier het Makkelijk Lezen Plein (MLP), stripboeken en oefenboeken in het Engels.

 • Jong 12+

  Te groot voor de kinderwereld en op zoek naar boeken die je gewoon gelezen moet hebben? Hier is jouw plek! Met C-leesboeken (tot 15 jaar) en D-leesboeken (vanaf 15 jaar) in alle genres. 

Locatie Nijkerk is een vernieuwde bibliotheek die nog meer inspireert en uitnodigt! De volledige collectie staat op de begane grond en is ondergebracht in verschillende beleefwerelden voor jeugd en volwassenen. Elke wereld heeft zijn eigen kleur en staat voor een specifiek interessegebied. In iedere wereld is weer iets anders te ontdekken. Laat u verrassen! 

 • Medialab / DVD’s

  In deze wereld vind je nieuwe media zoals dvd’s (speelfilms) voor volwassenen, jongeren en jeugd. Binnenkort vind je hier ook een kennismaking met tablets, e-readers en 3D printing.  

 • Tijdschriften en luisterboeken

  In het leescafé vind je niet alleen de tijdschriften (alle leeftijden) en kranten, maar ook luisterboeken voor volwassenen, jongeren en jeugd.