Veilig het internet op

Vind jij het ook spannend om het internet te gebruiken? Wat kan er gebeuren, wanneer is het veilig om een mail of bijlage te openen en wanneer nou juist niet?

Laat je tijdens deze interactieve presentatie van 2 bijeenkomsten van 2 uur informeren. De presentatie geeft je handvatten zodat je weet waarop je moet letten om veilig het internet op te gaan. Je wordt ingelicht over diverse technieken die worden gebruikt om valse mails en foute websites te achterhalen.

Doel cursus
Het doel van de cursus is om je met meer zelfvertrouwen gebruik te laten maken van het internet. Bijvoorbeeld veilig online je bankzaken regelen.

Door de vragen en ervaringen van andere deelnemers ontstaat er ook een mooie interactie onderling.

Een mogelijk vervolg op deze presentatie is de cursus Digisterker waarbij meer wordt geleerd over werken met jouw DigiD.

Onderwerpen die aan de orde komen:
- phishing
- veilig gebruik van wachtwoorden
- nepwinkels
- nepmails

Waar en wanneer?
Voor actuele informatie, raadpleeg de website van de bibliotheek.
De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten. Totale kosten: € 5,00 inclusief koffie/thee en een hand-out.

Voor meer informatie over deze workshop kun je contact opnemen met Nicole Boelens, nicole.boelens@bibliotheeknijkerk.nl

Zie ook artikel in Stad Nijkerk over Veilig het Internet op.