Boekstart

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen (0-2 jaar) bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. BoekStart is de letterlijke start van de door stichting Lezen ontwikkelde doorloopleeslijn, gebaseerd op het principe van de doorlopende leerlijn. De bibliotheek werkt bij dit project samen met de gemeente Nijkerk, het Consultatiebureau en speel-o-theek Pinoccio.

De bibliotheek heeft een speciale babyhoek ingericht, waarin boeken voor baby's vanaf drie maanden te vinden zijn. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer kinderen op zeer jonge leeftijd bekend gemaakt worden met lezen, dit een positief effect heeft op hun latere taalvaardigheid.

Voorlezen aan baby’s kan, ook al zijn ze nog zo klein! BoekStart wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben straks een voorsprong op school en daar hebben ze hun hele leven plezier van.

Naast een eenmalig BoekStartpakket heeft de bibliotheek ouders met baby's veel meer te bieden. Tot de leeftijd van 13 jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis. In de bibliotheek zijn speciaal opgeleide medewerkers die ouders en kinderen ontvangen. Zij geven met plezier tips over voorlezen en over geschikte boekjes. Maandelijks organiseert de bibliotheek peuterochtenden (op maandag in de oneven weken van 10.00 - 11.00 uur) i.s.m. het Consultatiebureau en S.O.T. Pinoccio.