ACTIVITEITEN TIJDENS LEESFESTIVAL

Tijdens de Boekenweek van Jongeren zijn er verschillende activiteiten in Bibliotheek Nijkerk en in Boekhandel Roodbeen rondom het thema ‘straatcultuur’. Samen ontdekken we de liefde en passie rondom boeken, maar ook zoveel meer.

Boekhandel Roodbeen:
Meer informatie over de activiteiten en het opgeven voor activiteiten kan in de winkel of via het aanmeldformulier op de website van Boekhandel Roodbeen

Bibliotheek Nijkerk:
Meer info over de activiteiten van de Bieb vind je hier en via onze socials.

In september en oktober 2021 kun je voor € 10,00 voor 1 jaar lid worden van de Bieb (alleen geldig voor jongeren van 13 t/m 18 jaar). Regel het gelijk!

Shortlist beste boek voor jongeren

Meer over de boekenweek voor jongeren

GRAFFITI WORKSHOPS

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over het materiaal en de technieken van het werken met spuitbussen.

Na een korte uitleg krijg je een plaat van 60 x 60 cm en maak je je eigen kunstwerk. Je begint met een lijn van je letter en maakt er een heel eigen en uniek kunstwerk van dat je direct mee naar huis kunt nemen!

Deze workshop vindt plaats buiten, voor de Bibliotheek in Nijkerk. Bij slecht weer gaan we onder een overkapping staan, dus hij gaat sowieso door!

VRIJDAG 1 OKTOBER
16.00 UUR

ZATERDAG 2 OKTOBER
10.00 UUR

WORD LID VAN DE BIEB VOOR € 10,-- VOOR 1 JAAR!*

*Alleen geldig voor jongeren van 13 t/m 18 jaar.

(Escape)spellenavond

Spelletjes spelen is de manier om lekker te ontspannen na een week school. Daarom organiseren wij in de winkel een spelletjesavond waarbij je verschillende spelletjes kan uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan Dixit, El Dorado en Clever. Ook gaan wij ervoor zorgen dat er verschillende escaperoomspellen aanwezig zijn om uit te proberen met je vrienden. Kom lekker langs met je vriendengroep of alleen langs en speel je (nieuwe) favoriete spel, die je met een leuke kortingsactie mee kan nemen!

VRIJDAG 24 SEPTEMBER

Meet & Greet Daniëlle Bakhuis

In de winkel sluiten we de Boekenweek van Jongeren af met een auteursbezoek van Daniëlle Bakhuis! Bekend van de spannende boeken ‘Zes seconden’, ‘De eliminatie’ en ‘De executie’ en vorig jaar auteur van het geschenk 3PAC. Ze komt meer vertellen over haar shortread, haar passie voor schrijven en vindt het erg gezellig om jullie te ontmoeten. Je bent van harte welkom!

ZATERDAG 25 SEPTEMBER

Daniëlle Bakhuis De eliminatie

Chleo (16, ik-figuur) zit met negen andere mensen in een bus opgesloten. Op de garagemuur lichten gifgroene letters op: 'Elimineer de helft om de anderen te laten leven'. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent? Vanaf ca. 15 jaar.

Filmavond ‘Love, Simon’

Steeds vaker worden prachtige boeken verfilmd, waaronder het boek ‘Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld’. Op donderdagavond komt Fleur Smid, van uitgeverij Blossom Books, langs om meer te vertellen over hoe boeken verfilmd worden en om samen de film te bekijken. Over de film: ‘Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. Hij zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.’

DONDERDAG 23 SEPTEMBER

COLLAGE WORKSHOP

Werk met bestaande afbeeldingen, letters en woorden om tot een nieuw en uniek kunstwerk te komen. Ralph van Kunstlokaal daagt je uit om een stap verder te gaan dan alleen het knippen en plakken van plaatjes. Je maakt een uniek kunstwerk wat je direct mee naar huis kunt nemen. Deze workshop vindt plaats in de bibliotheek in Nijkerk.

VRIJDAG 1 OKTOBER
19.00 UUR

Zondagmiddagpodium: Daisy Veenstra, Spoken Word

Verhalen van mensen, over wat corona met je doet, over je gevoel, over houden van jezelf. Het zijn dingen waarover Daisy praat, zingt en rapt.

Als ‘rappende psychologe’, een titel die men haar het afgelopen jaar gaf, probeert zij jongeren te helpen via social media.

Tijdens haar bezoek aan het Zondagmiddagpodium neemt ze je graag mee in haar afgelopen jaar.
Het wordt een middag met raps, verhalen en gedichten.

ZONDAG 26 SEPTEMBER
15.00 UUR

Zondagmiddagpodium: Spoken Word artiest Bekvegter

Spoken Word artiest Bekvegter – oftewel Martijn Nelen – komt voor dit optreden helemaal uit België.
Dit optreden is mede de afsluiter van het Leesfestival wat georganiseerd wordt door de Bibliotheek Nijkerk op scholen in de gemeente Nijkerk, maar is toegankelijk voor alle leeftijden!

ZONDAG 3 OKTOBER
15.00 UUR

JEUGDBIBLIOTHEEK 12-18 JAAR

Tips voor boeken/e-books etc.

Rapworkshop vrijdag 24 september

Altijd al eens zelf een rap willen maken en uitvoeren? Tijdens de Leesfestivalweek van de bibliotheek in Nijkerk krijg jij hiervoor de kans in 2B Paashuis! De rapworkshop wordt verzorgd door een professionele rapper / muzieklabel.