We zijn weer open!

Klik hier voor de openingstijden van alle vestigingen.

Het zwijgen van Maria Zachea

Elke familie heeft zijn verhalen. In 'Het zwijgen van Maria Zachea' vertellen twaalf broers en zussen het verhaal van hun familie. Het is een aangrijpend, herkenbaar boek over spreken en zwijgen, herinneren en beleven. Vanaf 2 november tijdens de campagne Nederland Leest krijgen onze leden de speciale uitgave van dit boek cadeau (zolang de voorraad strekt).

Familiegeschiedenis

Het zwijgen van Maria Zachea vertelt over de oude moeder van het gezin die een hersenbloeding heeft gehad en zich sindsdien in een mysterieus stilzwijgen hult. Ze wordt verzorgd door haar twaalf kinderen. Wat weten die kinderen van hun moeder en wat weten ze eigenlijk van elkaar? In Het zwijgen van Maria Zachea vertellen de broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw.


Over Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea, waarmee zij de NS Publieksprijs won en waarvan meer dan 300.000 exemplaren werden verkocht. Ook haar volgende boeken, Anna Boom en het autobiografische Hemelvaart, werden bestsellers. Sinds een aantal jaren werkt zij aan de biografie van Etty Hillesum.

Ik vind het een enorme eer dat Het zwijgen van Maria Zachea is verkozen tot geschenkboek voor de campagne Nederland Leest. Bij de publicatie in 2001 heeft mijn familiegeschiedenis veel losgemaakt, en ik hoop dat het boek nu opnieuw veel lezers vindt en stof biedt tot nadenken en discussie.