Twee vacatures

Gepubliceerd op: 2 juli 2020 16:20

Er zijn twee nieuwe vacatures bij onze Bibliotheek, namelijk voor Programmamaker en voor Consulent Basisvaardigheden. Geïnteresseerd? Lees hieronder verder!

Vacature Programmamaker (16 uur per week)

Bibliotheken veranderen in educatieve en maatschappelijke organisaties. Met extra aandacht voor dienstverlening gericht op cultuur, ontmoeting, zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling. Deze dienstverlening speelt in op belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen, ondersteunt gemeentelijke doelstellingen (zelfredzame inwoners) en de daarmee samenhangende verschuiving van het meer traditionele bibliotheekwerk naar activiteiten op het gebied van zelfontplooiing en zelfredzaamheid.

Je weet als geen ander wat er in de gemeente Nijkerk speelt of weet je dit snel eigen te maken. Het signaleren van nieuwe ontwikkelingen, filteren van relevante informatie voor de verschillende doelgroepen en ondersteuning bij het ontwikkelen van programma’s, voor inwoners uit de gemeente Nijkerk. Het zoeken van de verbinding met bestaande organisaties, netwerken en activiteiten. Je organiseert bijeenkomsten en activiteiten en gaat met een frisse blik, enthousiast en planmatig te werk om deze ideeën uit te voeren. Jij bent een organisator pur sang die zijn/haar hand niet omdraait voor het geven van een goede presentatie of workshop.

Vacature consulent basisvaardigheden (8 uur per week)

De Bibliotheek Nijkerk is een educatieve en maatschappelijke organisatie. De functie van consulent basisvaardigheden is een uitdagende en maatschappelijk relevante functie. Je gaat werken in een klein enthousiast team waarin je je voornamelijk bezig houdt met basisvaardigheden voor senioren en kwetsbare groepen.

Als consulent (digitale) basisvaardigheden initieer je (nieuwe) diensten op het gebied van digitale vaardigheden, met als doel een hoger bereik van kwetsbare doelgroepen en senioren. Het werken aan de ontwikkeling van (digitale-) basisvaardigheden is van belang om mee te kunnen doen in de samenleving. Dit omvat naast voldoende taalvaardigheid ook digitale vaardigheden en sociale vaardigheden. Lokale samenwerking met andere organisaties zijn cruciaal om dat doel te bereiken. Je zoekt de doelgroep (persoonlijk) op en bouwt met hen aan een langdurige relatie met de bibliotheek. Een sterk netwerk opbouwen, onderhouden én samen een gevarieerd aanbod ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld het organiseren en begeleiden van informatiebijeenkomsten of workshops, zijn belangrijke doelen. Daarnaast ben je ondernemend en weet je denken en doen met elkaar te combineren. Maar boven alles ben je gedreven en enthousiast om je maximaal in te zetten voor kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.