Bieb-cadeautje maakt vakantie extra leuk

Gepubliceerd op: 30 juni 2020 13:52

Als je alleen de omslag al ziet, krijg je een vakantiegevoel. Heb je ineens zin je teenslippers aan te trekken, je hangmat uit te rollen en met een ijsje in de ene hand en een boek in de andere heerlijk te gaan relaxen. En laat dat nou net de bedoeling zijn van het Zomer Doe Boek: een bijzonder leuk vormgegeven boekje tjokvol grappige opdrachten en puzzel- en leesplezier.

En laat dat nou net de bedoeling zijn van het Zomer Doe Boek: een bijzonder leuk vormgegeven boekje tjokvol grappige opdrachten en puzzel- en leesplezier.
Het is een vakantie-cadeautje van de Bibliotheek Gemeente Nijkerk voor alle kinderen van de basisschool. Er zijn twee varianten, een voor de onderbouw en een voor de bovenbouw.Het is een boekje met een boodschap. Die boodschap luidt: lezen kun je altijd en overal. In het boekje wordt dat met originele opdrachten duidelijk gemaakt, kinderen worden uitgedaagd op de gekste manieren en plekken te gaan lezen. En het is ook een positieve boodschap vanuit de Bibliotheek; je kunt ook in de zomer lekker blijven lezen!

Lezen kun je altijd en overal.

Naast de leesboodschap zijn in het Zomer Doe Boek uiteenlopende puzzels en opdrachten opgenomen en wedstrijdjes waarmee prijzen zijn te winnen. Voor zowel de onder- als de bovenbouw gaat het om een kleurwedstrijd en voor de bovenbouw is er daarnaast nog een uitdagende fotowedstrijd.

Het boekje wordt vlak voor de vakantie uitgedeeld aan alle leerlingen op een basisschool met een leesconsulent van de Bibliotheek op School. Voor andere kinderen geldt dat het boekje opgehaald kan worden in de Bibliotheek in de buurt. Wees er snel bij, want op = op!