Familie bingo in de meivakantie

Gepubliceerd op: 14 april 2019 16:11

In de drukte van alledag is er vaak geen tijd om samen te lezen of spelletjes te doen. Dan is een vakantie toch wel een ideaal moment om even de boel de boel te laten en samen met je kind(eren) hiervoor de rust te nemen. Wat te denken van een heuse familieBINGO?

Haal samen met je kind(eren) je een stapel boeken en een BINGO formulier bij de Bibliotheek. Thuis ga je vervolgens samen lezen. Jouw kind leest een ouder of broer of zus voor. Kan natuurlijk ook dat jouw kind door een familielid wordt voorgelezen. Voor iedere actie krijgt je kind een sticker op het BINGO formulier.  Voor iedere volle rij een presentje van de bibliotheek! Voorlezen, of samen lezen, het maakt niet uit.

Er zijn veel redenen waarom het zo belangrijk is dat kinderen voorgelezen worden:

Dit is er één: Ouders zijn een onmisbare schakel in de leesopvoeding van een kind. Bij een actieve leesopvoeding is de kans 5x zo groot dat het kind een echte lezer wordt.

Maar de belangrijkste reden is: geef je kind leesplezier! Het allerbelangrijkste bij het leren lezen is dat je kind  lezen leuk gaat vinden. Maak een feestje van het wekelijkse uitstapje naar de bibliotheek, laat je kind een kwartiertje langer opblijven om te lezen, pak samen een boek en kruip gezellig op de bank. Hoe meer plezier een kind heeft in lezen, hoe meer hij zal lezen. En hoe meer je kind leest, hoe meer plezier hij erin krijgt.

De actie loopt van 19 april tot en met 5 mei. De formulieren kunnen tot uiterlijk 18 mei ingeleverd worden.