Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

Gepubliceerd op: 18 december 2018 16:17

Luisterbieb

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen er in onze vestigingen geen luisterboeken meer geleend worden. Uitleencijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat voor de luisterboeken steeds minder belangstelling is.

LuisterBieb

Gelukkig is er een goed alternatief in de vorm van de gratis LuisterBieb. Via deze app kan altijd en overal naar de mooiste luisterboeken geluisterd worden. Deze boeken kunnen gedownload worden via https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html

Wie lid is van de Bibliotheek krijgt zelfs toegang tot alle 1.700 titels bij de LuisterBieb.
Met de LuisterBieb krijg je de beschikking over een grote selectie luisterboeken in alle genres: van spanning tot literair en van hoorspelen tot hoorcolleges. Er zijn ook veel luisterboeken voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën.

De LuisterBieb heeft een speciaal aanbod voor middelbare scholieren die moeten lezen/luisteren voor hun lijst.


Heb je moeite met lezen?
Speciaal voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen.

De 45.000 gesproken boeken zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. Voor passend lezen heb je een Verklaring Leesbeperking nodig. Na je aanmelding neemt Bibliotheekservice Passend Lezen contact met je op om de gegevens door te nemen.
https://www.passendlezen.bibliotheek.nl/