Jongeren en de bibliotheek

Gepubliceerd op: 26 februari 2019 09:28

Het ingezonden stuk in de Stad Nijkerk over de jeugdcontributie heeft veel los gemaakt.

Zie link naar ingezonden stuk.

Door de bezuinigingen van de gemeente Nijkerk in 2015 was de bibliotheek genoodzaakt om toen weer contributie in te stellen voor jongeren tussen 13-17 jaar. Dat vinden wij als bibliotheek niet leuk en wij zouden veel liever hebben dat iedereen tot 18 jaar gratis gebruik kan maken van de bibliotheek om zo het plezier in lezen te stimuleren.

Want als het lezen niet makkelijk gaat kan het in een vervolgopleiding een groot struikelblok worden. Daarom de oproep aan ouders/verzorgers om dit bedrag toch vooral te zien als investering in de opleiding van uw kinderen. Mocht het bedrag niet kunnen worden betaald dan zijn er allerlei mogelijkheden om dit geld terug te krijgen. Zie de website van de gemeente Nijkerk.

Ondertussen zijn wij bezig, samen met de gemeente Nijkerk, om te kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen.