Start bouw nieuw voorzieningencluster in Nijkerkerveen

Gepubliceerd op: 9 juli 2018 09:39

De bouw van het nieuwe voorzieningencluster in Nijkerkerveen gaat daadwerkelijk van start! Het is een mooi stukje groeiende samenwerking tussen alle partijen met als bouwheer de Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk (HSN). Op dinsdagmiddag 10 juli wordt met een ludieke verhuisactie het proces in gang gezet.

Soms werd in het Veen gedacht: zou het er wel ooit van komen? Ja dus! De aanbesteding is geweest en na enig reken- en aanpaswerk zijn de handtekeningen voor de bouw gezet.

Aannemer Doppenberg heeft de bouwopdracht gekregen, vergezeld door de firma’s Meddens en van Ree en Van Dusschoten voor installaties, werktuigbouwkundig en elektra. Geen gas, want het wordt een gasloos gebouw.

In het gebouw komen het dorpshuis, de bibliotheek en de Johannes Calvijnschool die fuseert met de C.J. van Rootselaarschool. Ook peuterspeelzaal De Triangel en kinderdagopvang annex buitenschoolse opvang door Bzzzonder vinden hun plekje in een benedenvleugel van het gebouw.
Gedurende de bouw is de fusieschool gehuisvest in het gebouw van de C.J. van Rootselaarschool, aangevuld met enkele noodlokalen. Halverwege de laatste schoolweek wordt het gebouw van de huidige Calvijnschool én de voormalige schoolwoning leeg opgeleverd. De sloop door de firma Lagemaat vangt aan in juli en de nieuwbouw start in september.

Het is een mooi stukje groeiende samenwerking tussen alle partijen met als bouwheer de Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk (HSN). Op dinsdag 10 juli rond 14.15 uur zal met een ludieke verhuisactie het proces symbolisch in gang worden gezet.

Het nieuwe gebouw wordt beeldbepalend in het centrum, aansluitend aan het dorpsplein dat ook opnieuw wordt ingericht. Na het voltooien van de nieuwbouw komen ook de locaties van Concordia en de C.J. van Rootselaarschool beschikbaar voor herontwikkeling. Kortom, in de komende jaren ontstaat een heel andere aanblik van het dorpscentrum!