Succesvolle start Afhaalbieb

Gepubliceerd op: 16 april 2020 12:09

Bibliotheek Gemeente Nijkerk is vorige week gestart met de Afhaalbieb. Leden kunnen boeken reserveren of een verrassingstasje laten klaarzetten.

Via social media ontvingen we al veel positieve reacties op de Afhaalbieb. Dat blijkt ook uit de reserveringen die we inmiddels hebben ontvangen. Veel mensen hebben behoefte aan nieuwe boeken, maar dat er zoveel leden zouden reageren. Dat heeft onze verwachtingen overtroffen!

Veiligheid staat voorop
Wij doen er alles aan om de veiligheid van onze medewerkers en leden te garanderen. Als Bibliotheek volgen wij de hygiĆ«ne- en veiligheidsvoorschriften van de RIVM. Onze medewerkers dragen handschoenen. Hiermee zetten zij ingeleverde boeken in de kast en vullen zij de tasjes met gereserveerde boeken. De boeken worden eerst schoongemaakt, voordat ze weer de uitleen ingaan. Iedereen moet er wel rekening mee houden dat het iets meer tijd kost om de reservering in het systeem te verwerken. Het kan dus best een paar dagen duren voordat het tasje met de boeken daadwerkelijk afgehaald kan worden in de hal van de vestiging.