Transparant Tapijt van Linda Verkaaik in bibliotheek

Gepubliceerd op: 17 oktober 2018 11:00

12 oktober 2018 - Sinds kort hangt een groot Transparant Tapijt in de bibliotheek van Nijkerk van de bekende Nijkerkse beeldend kunstenaar Linda Verkaaik. De eigentijdse Nijkerkse Merklap is één van de vier kunstwerken die Linda maakte in een samenwerkingsproject tussen de stadsdichter Bert Jurling, fotojournalist Harry Koelewijn en Museum Nijkerk.

De grote transparanten van Linda Verkaaik, tonen ontmoetingen tussen culturen in heden en verleden. Tapijten laten het handschrift van een volk zien. Kleuren, randen, patronen zijn heel typerend voor uitingen van een cultuur. Foto's van antieke, gekleurde, Perzische, Chinese, Westerse, Arabische tapijten zijn gecombineerd met hedendaagse zwart-wit nieuwsfoto's. Daaroverheen zijn rapteksten geprint, die jongeren hebben gemaakt op het thema 'ontmoeting'. Het transparante doek geeft een extra dimensie aan het geheel. Tradities, cultuur, beeld en woord zijn versmolten in transparant doek.

Het doek is in bruikleen gegeven aan de bibliotheek. Het ophangen had nogal wat voeten in aarde vanwege de hoogte van de bibliotheek.

Op woensdag 14 november geeft Linda Verkaaik een lezing over het thema: ‘Welke functie heeft kunst voor de samenleving…verbinding’.
Voor meer informatie en toegangskaarten klik hier.