Vacature consulent basisvaardigheden

Gepubliceerd op: 31 juli 2021 12:20

We zijn op zoek naar een consulent basisvaardigheden voor 24 uur per week

“Zie jij het belang van een leven lang leren op het gebied van basisvaardigheden”

Bibliotheken veranderen in educatieve, maatschappelijke organisaties. Met extra aandacht voor dienstverlening gericht op zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling. De ambitie van Bibliotheek Nijkerk is om er, samen met haar partners, voor te zorgen dat iedereen taalvaardig is, digitaal mee kan komen en de kans heeft zich een leven lang te ontwikkelen. Als consulent basisvaardigheden ben je verantwoordelijk voor de coördinatie, de programmering en de uitvoering van de activiteiten rondom basisvaardigheden. Ook ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van het Taalhuis Nijkerk en de activiteiten die vanuit hier georganiseerd worden. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe structuur voor het Taalhuis Nijkerk en de brede aanpak laaggeletterdheid in de gemeente Nijkerk.

Als consulent basisvaardigheden initieer je diensten op het gebied van (digitale-) basisvaardigheden, met als doel een hoger bereik van de diverse doelgroepen. Het werken aan de ontwikkeling van deze vaardigheden is van belang om mee te kunnen doen in onze samenleving. Als consulent basisvaardigheden organiseer en ondersteun je activiteiten op het gebied van basisvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Jij verzorgt de planning en uitvoering van activiteiten. Voorbeelden van deze activiteiten zijn cursussen: Klik & Tik, Digisterker en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Als coördinator Taalhuis zorg je voor de verbinding met partnerorganisaties als het gaat om lezen, schrijven en rekenen. Je bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering van de VoorleesExpres, de TaalhuisExpress en Taalhuis op School. Dit past in het ingezette beleid van een brede gezinsaanpak rondom laaggeletterdheid. Jij bent een organisator pur sang die zijn/haar hand niet omdraait voor het geven van een goede presentatie of workshop.

Jij bent een enthousiaste, sprankelende persoonlijkheid die zich zaken snel eigen kan maken. Je bent initiatiefrijk, weet denken en doen met elkaar te combineren en je wil je maximaal in zetten voor de met name kwetsbare doelgroepen in onze samenleving.