WO2-verhaal gezocht

Gepubliceerd op: 11 maart 2021 11:19

Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kan je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen!

Het mag van alles zijn: foto’s, brieven, dagboeken of objecten, als er maar een bijzonder of persoonlijk oorlogsverhaal bij hoort. De ingezonden verhalen worden verzameld op het cultuurhistorische platform mijnGelderland van Erfgoed Gelderland. Aan het eind van de inzameling zenden we bovendien een talkshow uit, waarin enkele verhalen en objecten door experts besproken zullen worden.

Tijdens de inzamelingsperiode gaat razende reporter Bas Steman voor ons ook op zoek naar bijzondere verhalen. Daarom houden we de opbrengst goed in de gaten en sturen we hem op pad om hierover filmpjes op te nemen. Stuur dus iets in en misschien komt hij wel bij jou langs! 

De doorstart van de WO2-cafés is een samenwerking van Rijnbrink, Erfgoed Gelderland (mijnGelderland), WO2GLD en de Gelderse bibliotheken. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met jelle.vandegraaf@rijnbrink.nl