Woensdag 27 juni presentatie eerste Roboc@r

Gepubliceerd op: 22 juni 2018 15:01

Op woensdag 27 juni is de officiële presentatie van de eerste Roboc@r in bibliotheek Nijkerk.

De Roboc@r is een mobiele kar voorzien van allerhande technische snufjes vooral bedoeld om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de wereld van de technologie. Met behulp van Fischertechnik leren ze de basisprincipes van programmeren, zoals onder andere meten en regelen. De Roboc@r is voorzien van veel modellen, waaronder een 3-D printer en een sorteermachine. De modellen kunnen bediend en geprogrammeerd worden door middel van een app.

De Roboc@r is onderdeel van de Summerschool, een programma gericht op techniek en leren programmeren tijdens de zomerperiode in de bibliotheek. De andere activiteiten tijdens de Summerschool zijn een Drone-cup wedstrijd, workshop handletteren, programmeren met blue-bots en muziek maken met behulp van fruit met de Makey-makey.

De Roboc@r is ontwikkeld in samenwerking met FischerTechniek Nederland en Duitsland. Het is de eerste flexibele ‘programmeermobiel’ waarbij alles rondom techniek en robotica in compacte vorm aanwezig is. Kinderen (maar ook volwassenen(!) kunnen in korte tijd kennismaken met techniek en programmeren.

De ontwikkeling van de Roboc@ar is mede mogelijk gemaakt door de innovatiegelden van Rijnbrink, serviceorganisatie van de bibliotheken in Gelderland. De ontwikkeling van het programma van de Summerschool is georganiseerd door de gezamenlijke bibliotheken van Brummen/Voorst, Bibliotheek Nijkerk en Bibliotheek Noord Veluwe.

De presentatie van de Roboc@r vindt plaats op woensdag 27 juni om 11.30 uur in de bibliotheek van Nijkerk.(Frieswijkstraat 99, Nijkerk). U bent van harte welkom!