Vacature Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Voordat je aan de slag gaat als taalvrijwilliger krijg je een korte en leuke training waarin je leert hoe je dit doet. Tijdens deze training krijg je informatie over de doelgroep en over hoe volwassenen leren. Je leert hoe je hen begeleidt, en welke materialen je hierbij kunt gebruiken. De training bestaat uit vier dagdelen.

Aanmelden kan mondeling tijdens het Taalspreekuur, of via email.

Het Taalspreekuur wordt iedere dinsdagmorgen van 9.00 uur tot 11.00 uur in de bibliotheek van Nijkerk gehouden door een docent van Landstede.

Contactgegevens: taalhuis@bibliotheeknijkerk.nl. Je kunt ook contact opnemen met Meta Dekker, coördinator van het Taalhuis, email meta.dekker@bibliotheeknijkerk.nl. Het telefoonnummer van beide contactpersonen is: 033-2450014.