Vacature vrijwilliger gastvrouw/gastheer bibliotheek Nijkerk of Hoevelaken

Als gastheer/gastvrouw ontvang je bezoekers en maak je hen wegwijs tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Je zorgt ervoor dat klanten zich prettig voelen tijdens hun verblijf in de bibliotheek. Daarnaast lever je een bijdrage aan het op orde houden van de bibliotheek, zoals het ordenen van de materialen.

De gastvrouw/gastheer wordt aangestuurd door de teamleider. Dit kan ook een gedelegeerde aansturing zijn door een vaste bibliotheekmedewerker.

Taken

• Begroet actief en oprecht klanten en bezoekers.
  • Zorgt voor een nette, gastvrije sfeer in de bibliotheek en een prettig verblijf.
  • Beantwoordt huishoudelijke vragen.
  • Bedankt bezoeker/klant actief en oprecht voor het bezoek aan de bibliotheek.
  • Vult displays aan en onderhoudt presentaties volgens de vastgestelde richtlijnen.
  • Geeft uitleg over het gebruik de zelfservice-apparatuur en de betaalautomaat, zodanig dat de klant zich de volgende keer zelf kan redden.
  • Geeft uitleg over het gebruik van de catalogus.
  • Geeft informatie over (de activiteiten) van de bibliotheek.
  • Sorteert en ruimt materialen op.
  • Verwijst bij vragen over abonnement en/of informatievragen naar de beschikbare medewerker van de bibliotheek, of adviseert terug te komen tijdens de full-service uren.

Wat wij vragen

• Je hebt affiniteit met mensen en media
  • Je bent representatief en klantvriendelijk
  • Je bent minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar