SUMMERSCHOOL, TECHNIEK EN LEREN PROGRAMMEREN IN DE BIEB!

Tijdens de vakantie worden er diverse activiteiten georganiseerd in de bieb. Op deze pagina een overzicht van wat er allemaal te doen is! Geef je snel op want vol=vol! Alvast heel veel plezier!

ROBOC@R MET FISCHERTECHNIK: 19/26 juli, 2/9/16/23 augustus, duur 2 uur, kosten 2,50

Leeftijd 8-14 jaar

Leer de basisprincipes van programmeren

• Maak kennis met de belangrijkste onderwerpen meten, regelen en programmeren
  • Ervaar de interactie tussen de machines en software

Een eenvoudige manier om aan de slag te gaan met programmeren! De programmermobiel, genaamd Roboc@r, legt de basisprincipes van programmeren uit op basis van de grafische programmeersoftware, die wordt gebruikt om Fischertechnik-modellen te besturen.

Met de Roboc@r worden eenvoudige onderwerpen en daarmee de technologie van het dagelijks leven op speelse wijze begrijpelijk!

Graag van te voren aanmelden. Kosten € 2,50 te voldoen op de dag zelf (gepast geld).

Filmpje Fischertechnik

DRONE CUP: 18 juli en 30 juli, duur 3 uur, kosten 15,00

Vliegen met een drone? Dat kan tijdens de Summerschool

Leeftijd 10-14 jaar

Je krijgt de uitdagende opdracht om een creatief parcours te ontwerpen met spullen uit de bibliotheek voor een drone race in de bibliotheek.

Je gaat zelf in groepjes hindernissen bouwen, die tijdens de drone race worden gebruikt. Hoe moet de hindernis eruit zien, kan de drone wel door de hindernis, waar moet de drone landen?

Je moet dus goed nadenken, samenwerken, bouwen, testen en beslissingen nemen. Natuurlijk moet je ook leren om een mini drone te besturen.

Ook dat leer je in de Vliegschool van de bibliotheek. Geweldig toch!

Voor deze activiteit moet je van tevoren een e-ticket kopen, dat kan via onderstaande knop. Kosten € 15,00.

Filmpje Drone Cup Friesland

Summerschool

1. Drone race in bieb Hoevelaken

Vliegen met een drone? Dat kan tijdens de Summerschool!

Van 09:00 tot 12:00

wo 18 jul

2. Roboc@r programmeren met Fischertechnik

do 19 jul

3. Workshop Handletteren in Bieb Nijkerk

Zelf tekenen met letters? Handletteren is een nieuwe rage.

Van 10:00 tot 12:00

ma 23 jul

4. Workshop Handletteren in Bieb Hoevelaken

Zelf tekenen met letters? Handletteren is een nieuwe rage.

Van 14:00 tot 16:00

Biblioptheek Hoevelaken, Meerveldlaan 22, Hoevelaken

ma 23 jul

5. Roboc@r programmeren met Fischertechnik

do 26 jul

6. Drone race in bieb Nijkerk

Vliegen met een drone? Dat kan tijdens de Summerschool!

Van 09:00 tot 12:00

Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstrat 99, Nijkerk

ma 30 jul

7. Workshop Blue-Bot & Makey Makey

ma 30 jul

8. Workshop Blue-Bot & Makey Makey

wo 01 aug

9. Roboc@r programmeren met Fischertechnik

Meten, regelen, programmeren met Fischertechnik

do 02 aug

BLUE BOT & MAKEY-MAKEY: 30 juli, 1/6/8 augustus duur 2 uur, kosten 2,50

Leeftijd 6-12 jaar

De Blue-Bot heeft 7 knoppen op zijn rug, maar kan ook via bluetooth geprogrammeerd worden door middel van een app.

Door de transparante buitenkant kun je goed zien uit welke onderdelen de Blue-Bot is opgebouwd en welke onderdelen in werking worden gezet wanneer je de Blue-Bot een opdracht geeft. De Blue-Bot kan tot en met 200 stappen geprogrammeerd worden, waardoor een eindeloze variatie aan routes kan worden gemaakt. Een echte uitdaging!

Met de MakeyMakey kun je functies van de computer overnemen met 2 draadjes! Verander alledaagse dingen in ‘Touchpads’ en gebruik ze om je computer aan te sturen! Zoals bijvoorbeeld muziek maken met een banaan.
Hoe leuk is dat?

WORKSHOP HANDLETTEREN: 23 juli en 20 augustus, duur 2 uur, kosten 2,50

Zelf tekenen met letters?

Leeftijd vanaf 9 jaar

Handletteren is een nieuwe rage. Overal bij bijvoorbeeld cafe’s zie je van die leuke schoolborden met handlettering, maar denk ook eens aan agenda’s, quotes in lijstjes, kaartjes en cadeauverpakkingen.

Maar wat is handletteren nu eigenlijk? Kan je het ook als je een onleesbaar handschrift hebt? Ja hoor! Handletteren is namelijk het tekenen van letters. Heel veel verschillende soorten letters, met de leukste versieringen.

Aan een mooie handlettertekst gaat een heel proces vooraf, van schetsen en nog meer schetsen tot het uiteindelijk laatste definitieve penstreepje zetten. Nieuwsgierig? Doe mee en geef je op voor de workshop.

Heb je nog vragen?

Wil je nog iets weten of is iets niet helemaal duidelijk? Stuur dan een e-mail aan activiteiten@bibliotheeknijkerk.nl

Artikel in Stentor: Veluwse zomerbieb leert kinderen programmeren en met drones racen