Klik & Tik

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de bibliotheek Nijkerk de cursus Klik & Tik aan.

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen en elk onderdeel bestaat uit 5 lessen.

Kent u iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik van de bibliotheek. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. U kunt kiezen uit drie programma’s:

Module 1 de basis
De eerste kennismaking met de computer: in 21 hoofdstukken leert u de basisfuncties van de computer gebruiken. Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Module 2 Het internet op:
Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: in 6 hoofdstukken leert u de basisfuncties van het internet gebruiken.
Mensen die een computer kunnen bedienen maar nog geen of nauwelijks ervaringen hebben met het internet leren navigeren, emails schrijven en versturen.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Module 3: Samen op het web
Samen op het web: In deze module leert u in 7 hoofdstukken leert u werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving.
Mensen die de weg weten op het internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met sociale media leren een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

Wat leer je met Klik & Tik?
De 1e module is alleen geschikt voor een vaste computer en laptop, niet voor een tablet. De 2e en 3e module zijn naast een vaste computer en laptop ook geschikt voor een tablet. De kosten zijn € 5,00 per onderdeel voor leden van de bibliotheek (€ 7,50 voor niet-leden). Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 10,50. Dit werkboek is voor alle drie de onderdelen te gebruiken. In het werkboek staan opdrachten om in het boek en op de computer te maken. Verder wordt er gevraagd om een koptelefoon van huis mee te nemen of voor € 3,00 aan te kopen. Deze cursus is een onderdeel van www.oefenen.nl, wat inhoudt dat deze cursus ook zelfstandig thuis te volgen is. Maar de bibliotheek wil ook graag de mensen die wat meer moeite met de computer hebben, een helpende hand bieden. Voor meer informatie en aanmelding kunt u ook terecht bij de informatiebalie van de Bibliotheek.

U krijgt les in kleine groepjes van maximaal 6 personen in een bibliotheek in uw gemeente. U kunt een werkboek kopen €10,50 (niet verplicht). Als u de hele cursus heeft doorlopen krijgt u een certificaat.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. Daarnaast krijgt u een inlogcode mee zodat u thuis verder kunt oefenen. Heeft u thuis geen computer of internet dan kunt u tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de bibliotheek. De cursus start bij  voldoende belangstelling. U kunt zich aanmelden door invullen van dit formulier.