Er is vanaf nu één inlogaccount voor al je Bibliotheek diensten.
Log in met je pasnummer als gebruikersnaam.
Voor meer informatie klik hier

Klik & Tik

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de Bibliotheek Nijkerk en Hoevelaken de gratis cursus Klik & Tik aan.

Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik & Tik bestaat uit drie onderdelen en elk onderdeel bestaat uit 5 lessen.

Ken je iemand die een echte beginner is met de computer, vertel dan over de cursus Klik & Tik van de Bibliotheek. De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Je kunt kiezen uit drie programma’s:

Module 1 de basis
De eerste kennismaking met de computer: in 21 hoofdstukken leer je de basisfuncties van de computer gebruiken. Mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met een computer hebben gewerkt leren de computer zelfstandig gebruiken.
Onderwerpen: computer aanzetten, typen, tekst aanpassen, e-mail versturen, kopen op het internet.

Module 2 Het internet op:
Cursisten maken kennis met de mogelijkheden van het internet en e-mailen: in 6 hoofdstukken leer je de basisfuncties van het internet gebruiken.
Mensen die een computer kunnen bedienen maar nog geen of nauwelijks ervaringen hebben met het internet leren navigeren, emails schrijven en versturen.
Onderwerpen: zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen, e-mailen, downloaden.

Module 3: Samen op het web
Samen op het web: In deze module leer je in 7 hoofdstukken werken met sociale media in een veilig afgeschermde omgeving.
Mensen die de weg weten op het internet, maar nog geen of nauwelijks ervaring hebben met sociale media leren een webprofiel aanmaken en foto’s, video’s en berichten plaatsen.
Onderwerpen: profiel aanmaken, foto’s en video’s, berichten en reacties, weblogs en links.

Wat leer je met Klik & Tik?
De 1e module is alleen geschikt voor een vaste computer en laptop, niet voor een tablet. De 2e en 3e module zijn naast een vaste computer en laptop ook geschikt voor een tablet. Het is mogelijk om een werkboek aan te schaffen voor € 15,00. Dit werkboek is voor alle drie de onderdelen te gebruiken. In het werkboek staan opdrachten om in het boek en op de computer te maken. Verder wordt er gevraagd om een koptelefoon van huis mee te nemen of voor € 5,00 aan te schaffen. Er is ook een werkboek veilig online, dit werkboek kost 13,50. Deze cursus is een onderdeel van www.oefenen.nl, wat inhoudt dat deze cursus ook zelfstandig thuis te volgen is. De Bibliotheek wil ook graag de mensen die wat meer moeite met de computer hebben een helpende hand bieden. Voor meer informatie en aanmelding kan je ook terecht bij de informatiebalie van de Bibliotheek.

Je krijgt les in kleine groepjes van maximaal 6 personen in een Bibliotheek in jouw gemeente. Je kunt een werkboek kopen voor € 15,00 (niet verplicht). Als je de hele cursus hebt doorlopen krijg je een certificaat.

De cursus wordt 1 keer per week gegeven. In Nijkerk op donderdagochtend, in Hoevelaken op vrijdagochtend en in 2B Paashuis op donderdagmiddag. Daarnaast krijg je een inlogcode mee zodat je thuis verder kunt oefenen. Heb je thuis geen computer of internet dan kan je tijdens de openingstijden gebruik maken van de computers in de Bibliotheek. 

Mocht je interesse hebben bel dan: 033 2450014.

 

Aanmelden voor de cursus Klik en Tik in de Bibliotheek