Boekstart

Baby’s houden van voorlezen. Het liefst samen met papa of mama. Je kunt al vanaf 3 maanden samen met je baby boekjes lezen. Je baby geniet ervan en het is vooral ook heel gezellig. En bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van je kind!

Het programma Boekstart wil het lezen met jonge kinderen bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en er naar luisteren. Kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken hebben straks een voorsprong op school en daar hebben ze hun hele leven plezier van.

Ouders met kinderen in de leeftijd 0-2 jaar kunnen de BoekStart koffer ophalen in de Bibliotheek. Een abonnement van de Bieb is voor kinderen t/m 17 jaar gratis! Je kunt je hier inschrijven.

Naast een ruime collectie babyboekjes is er in de Bibliotheek van alles te doen. Op de maandag in de oneven weken wordt er een Peuterochtend georganiseerd. Samen met Speelotheek Pinoccio en het Consultatiebureau is dit elke keer weer feest!

Om de week op woensdag is er Mamacafé in Bieb Nijkerk. Doel van het Mamacafé is om ervaringen uit te wisselen met andere (aanstaande) moeders. Het is een plek om andere moeders te ontmoeten. Soms is er een thema of workshop, maar er is altijd tijd voor samen koffiedrinken en ervaringen uitwisselen.

Voor papa's en mama's

Kijk ook eens op www.boekstart.nl of download dé gratis BoekStart VoorleesApp. De App staat boordevol leuke video’s en heldere informatie over hoe je kan voorlezen. En natuurlijk vind je onze nieuwste boekentips voor je baby, dreumes of kleuter in deze App.

Naar website van Boekstart

Wat is BoekStart?

Wat zit er in het BoekStart koffertje?