Bibliotheek Nijkerk wint ‘Lente-etalagewedstrijd’ 

Gepubliceerd op: 27 mei 2021 18:31

Bibliotheek Nijkerk wint de ‘Lente-etalagewedstrijd’ die werd georganiseerd door Probiblio. Volgens deze Provinciale Ondersteunings Instelling is het juist in deze tijd belangrijk dat bibliotheken goed zichtbaar zijn voor het publiek. ‘De grote etalages of ramen waar veel bibliotheken over beschikken bieden hier volop mogelijkheden voor’.  

Creatief, opvallend en interactief: dit waren de criteria voor de eerste editie van de Lente-etalage wedstrijd van Probiblio. De jury boog zich over diverse mooie en originele etalages, maar er kan er maar één de winnaar zijn. Dat werd Bibliotheek Nijkerk. De jury was unaniem: ‘Deze etalage voldoet het best aan alle drie de criteria! Met creativiteit in de stapeling van boeken op kleur, de schreeuwende slingers en het interactieve bestellen nodigt de voorbijganger uit!’  

Bibliotheek Nijkerk stuurde maar liefst twee etalages in: rondom het thema Koningsdag en Bevrijdingsdag. De etalages in Nijkerk en Nijkerkerveen scoren hoog op originaliteit, opvallend en interactiviteit. Samen met vrijwilligers bedacht, én voorbijgangers kunnen een foto maken van een boek uit de etalage en deze direct reserveren.  

Vrijwilliger Remco van de Kamp, Bibliotheek Nijkerk was meteen enthousiast over de wedstijd: ‘Het is mijn initiatief om met etalages te beginnen, ook al is er geen budget voor. Ik werd getriggerd door Probiblio’s oproep in de nieuwsbrief van het Bibliotheekblad en collega Josephine van Bentum van de vestiging in Nijkerkerveen was ook direct enthousiast. Dit soort acties stimuleren mij enorm. Ik heb autisme en ADHD en dat is misschien wel een verklaring voor mijn creativiteit. De afhaalbieb loopt erg goed en de etalages dragen daar zeker aan bij. Ze zijn interactief, want publiek kan een foto van het gewenste boek maken en een mailtje sturen om het direct te reserveren’.  

Bibliotheek Nijkerk wint hiermee een ZOOM-workshop en een live etaleersessie met tips en tricks om de perfecte etalage vorm te geven. Vanmiddag werd Remco van de Kamp alvast in de bloemetjes gezet.
 

Winnende etalage in Nijkerkerveen

Winnende etalage in Nijkerkerveen. Voor etalage in Nijkerk zie het artikel op Probiblio.