Er is vanaf nu één inlogaccount voor al je Bibliotheek diensten.
Log in met je pasnummer als gebruikersnaam.
Voor meer informatie klik hier

Bibliotheek per 1 juli 2022 gratis voor iedereen tot 18 jaar

Gepubliceerd op: 20 juni 2022 16:01

Vanaf 1 juli 2022 kan iedereen onder de 18 jaar in heel Nederland gratis lid worden van de Bibliotheek. De Eerste Kamer heeft hier op 22 februari unaniem voorgestemd, waardoor de wetswijziging van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap definitief is aangenomen.

Staatssecretaris Günay Uslu van Media en Cultuur: “Voor jonge mensen mogen kosten geen drempel zijn om naar de Bibliotheek te gaan. Uit onze evaluatie van de Bibliotheekwet blijkt echter dat deze bibliotheken minder leden onder de 18 trekken. En dat terwijl we het lezen onder de jeugd juist willen stimuleren. Met deze wetswijziging kunnen alle jonge mensen vanaf 1 juli kosteloos gebruikmaken van alles wat de Bibliotheek ze fysiek en online te bieden heeft: van boeken tot muziek, en van cursussen volgen tot andere jonge mensen ontmoeten.”

Bij Bibliotheek Nijkerk was het lidmaatschap t/m 12 jaar gratis en van 13 t/m 17 jaar moest je hiervoor betalen. Dat gaat per 1 juli dus veranderen.

Voor scholieren heeft een gratis bibliotheek-abonnement veel voordelen, zoals het lenen van boeken, tijdschriften, strips. Bovendien heb je toegang tot e-books en luisterboeken voor op je tablet, e-reader of smartphone. De Uittrekselbank kun je gebruiken om je te helpen met je leeslijst voor school. Ook kun je rustig studeren in de Bieb en kun je gebruik maken van de computers.

Bibliotheekleden van 13 t/m 17 jaar kunnen een deel van het betaalde abonnementsgeld terugkrijgen (peildatum 1 juli 2022). Ze kunnen hiervoor het formulier invullen op onze websitehet teveel betaalde abonnementsgeld wordt dan teruggestort. Dit kan ook ter plekke in de Bibliotheek. Aanvragen kan tot 1 oktober 2022.

Gratis lid worden (t/m 17 jaar)