De Digidingen-desk: speciaal voor jongeren

Gepubliceerd op: 20 maart 2023 15:11

Jongeren krijgen tussen hun 14e en 21e jaar te maken met verschillende digitale zaken die ze moeten regelen met de overheid en andere organisaties. Op de Digidingen-desk staat alles overzichtelijk bij elkaar.

Maak gebruik van de regelingen die er voor jou zijn

oe vraag je een DigiD, basisbeurs of zorgtoeslag aan? En vooral: hoe voorkom je dat je al vanaf je 18e jaar schulden opbouwt, als je niet weet dat er een teruggaveformulier inkomstenbelasting bij een bijbaantje bestaat. De Digidingen-desk ondersteunt jongeren bij de omgang met diensten van de digitale overheid en andere zakelijke organisaties. Zo kunnen jongeren hun digitale vaardigheden vergroten en gebruiken.

Wat is de Digidingen-desk

Deze website heeft eenvoudige achtergrondinformatie, stappenplannen, instructiefilmpjes en concrete tips voor hulp. De site is gericht op jongeren, maar bevat ook informatie voor ouders en professionals, die zo jongeren waar nodig kunnen ondersteunen.
De informatie op de site is onderverdeeld in 12 thema's: DigiD, loonheffing bijbaan, ID-kaart en paspoort, rijbewijs, studentenreisproduct, studiefinanciering, bank- en geldzaken, zorgverzekering, zorgtoeslag, donorregister, huurtoeslag en administratie.

Lesmateriaal voor vmbo en mbo: Doe je digiding!

Naast de Digidingen-desk biedt Stichting DigiSterker het lesprogramma Doe je digiding! aan. Dit online lesprogramma voor leerlingen in de bovenbouw vmbo en onderbouw mbo is gratis te gebruiken door scholen. Het lesmateriaal is goed in te zetten bij de lessen maatschappijleer, economie en burgerschap.

Andere websites met handige informatie

Naar Digidingen-desk