Mathijs Deen wint Gouden Strop 2024

Gepubliceerd op: 3 juni 2024 13:23

Vorige week werd bekendgemaakt dat Matthijs Deen de NBD Biblion Gouden Strop 2024 heeft gewonnen met zijn thriller De Duiker.

De winnaar werd bekendgemaakt op de Avond van het Spannende Boek in Utrecht. Mathijs Deen krijgt 10 duizend euro en een sculptuur van beeldhouwer Marianne van den Heuvel. 

'De duiker' is de tweede in een serie 'waddenthrillers' met als hoofdpersoon de in Duitsland werkzame, maar op Texel geboren inspecteur Lieuwe Cupido, ook wel bekend als 'De Hollander'. De jury reikte ook een Schaduwprijs uit, een aanmoedingsprijs voor het beste thrillerdebuut. Die was voor De Man met Duizend Gezichten van Lex Noteboom.De jury werd vooral geraakt door de sfeer van dit boek. De mensen die op de eilanden leven, de natuur en hoe het daar allemaal aan het veranderen is. Uit elke pagina proef je de liefde voor het gebied. Je bént er echt. En je wilt er blijven.’
— De jury van de Gouden Strop

Op donderdagavond 6 juni is Mathijs Deen te gast in Bibliotheek Nijkerk. Meer informatie over deze avond en kaartjes reserveren kan via onderstaande knop.

Meer informatie en kaartjes