UVV biedt samen met de Bibliotheek studenten en scholieren studeerplek aan

Gepubliceerd op: 18 november 2020 14:03

In deze coronatijd is het voor sommige studenten moeilijk om thuis rustig te kunnen studeren. De Bibliotheek heeft altijd al een beperkt aantal plekken voor dit doel beschikbaar. Op dit moment is er echter extra veel vraag naar dergelijke studeerplekken.

Na overleg tussen UVV en Bibliotheek is besloten de grote zaal van de UVV (Tuinzaal) beschikbaar te stellen voor studenten die hieraan behoefte hebben. Bert de Graaf, voorzitter UVV Nijkerk: “De grote zaal zal coronaproof worden ingericht, zodat iedereen een veilige en een rustige studeerplek heeft. Ieder student heeft een eigen tafel op minimaal 1,5 meter afstand. Voor onderling overleg is beperkt ruimte beschikbaar in het leescafé van de naastgelegen Bibliotheek”.

Met ingang van donderdag 19 november a.s. is wekelijks van maandag tot en met vrijdag de ruimte beschikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. Roel Zuidhof, directeur Bibliotheek Nijkerk: “Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Er zijn maximaal 20 studeerplekken beschikbaar. Wel vragen we bij binnenkomst een mondkapje te dragen en naam en e-mailadres te noteren. Zodra men zit mag het mondkapje af. Het advies is zelf je drinken mee te nemen. UVV en Bibliotheek mogen namelijk geen drinken verkopen”.

Zodra de activiteiten van de UVV voor de eigen deelnemers weer kan worden opgestart en de zaal hiervoor nodig is wordt er weer gestopt met het beschikbaar stellen van de zaal voor studenten. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat in elk geval tot het einde van dit jaar de zaal beschikbaar is voor studenten.