Zwevende gedichten in Bibliotheek Nijkerk tijdens de Week van de Poëzie 

Gepubliceerd op: 20 januari 2022 15:52

Van 27 januari tot en met 2 februari 2022 vindt de jaarlijkse Week van de Poëzie plaats. De Bibliotheek Nijkerk maakt gebruik van de app Wolk die bezoekers gratis kunnen downloaden. Naast de speciaal ingerichte poëzietafel staat een grote kartonnen zuil. Wanneer bezoekers de app Wolk openen en de zuil met hun telefoon of tablet scannen, zien zij de gedichten om zich heen zweven.

De app maakt gebruik van augmented reality (AR), een technologie waarbij digitale elementen worden toegevoegd aan de werkelijkheid. Die app legt een virtuele laag (de gedichten) over de omgeving waar je bent (de bibliotheek) heen. In de app Wolk kom je gedichten tegen van Tim Hofman, Teske de Schepper, Edward van de Vendel, Akwasi en anderen. 
 
Ook een aantal basisscholen in de gemeente Nijkerk waren enthousiast en voeren dit project uit in hun eigen schoolbibliotheek. Zij ontvangen daarnaast lesmateriaal over de gedichten.
 
Op deze manier zet de Bibliotheek technologie en innovatie in om de jeugd en andere bezoekers te betrekken bij de Week van de Poëzie. De zuil is vanaf 27 januari in de bibliotheek te gebruiken.