Voor het eerst gebruik maken van de Online Bibliotheek voor e-books/luisterboeken

E-books/luisterboeken lenen kan alleen bij de Online Bibliotheek. Leen je voor het eerst e-books/luisterboeken, volg dan onderstaand stappenplan. Dit hoef je maar 1x te doen. Daarna kun je gebruik maken van de Online Bibliotheek.

Stappenplan

  • Als je voor het eerst e-books leent, moet je je eerst registeren bij de Online Bibliotheek.
  • Ga naar www.onlinebibliotheek.nl bij de knop inloggen (rechtsboven)  Dit kan de eerste keer alleen met je pasnummer  en je wachtwoord van je lokale Bibliotheek en dus nog niet met je e-mailadres!!
  • Je krijgt vervolgens een mail met een activatielink in je mailbox (hou spambox ook in de gaten) en activeer deze link. Je bent nu geregisteerd bij de Online BIbliotheek en kunt dus e-books lenen. 
  • De volgende keer als je inlogt bij de Online Bibliotheek (www.onlinebibliotheek.nl) gebruik dan bij voorkeur je e-mailadres ipv pasnummer omdat een mailadres makkelijker te onthouden is.

Hoe werkt het lenen van e-books/luisterboeken

1. E-books lenen in de app
Een e-book lenen in de online Bibliotheek-app is eenvoudig. Zie je een boek dat je wilt lenen, dan druk je op de cover. Nu krijg je meer informatie over het boek. Onder in beeld zie je de knop 'Lenen'. Als je daarop drukt, staat het boek direct op je boekenplank. Je kunt het nu lezen in de app.

2. E-books lenen op de website
Je kunt ook e-books lenen via de website van de Online Bibliotheek. Zie je een boek dat je wilt lenen, dan klik je op de cover. Nu krijg je meer informatie over het boek. Wanneer je kiest voor 'Leen boek', wordt het boek direct op je boekenplank geplaatst. Je hebt het dan dus al geleend. Daarna kun je kiezen of je het boek ook wilt downloaden voor de e-reader, of online wilt lezen. Dit zijn geen extra uitleningen. Het boek telt als één uitlening, ook als je het in drie verschillende formaten leest: op de e-reader, in de app en online in de browser.

Op welke apparaten kun je e-books/luisterboeken lenen?

Je kunt e-books lezen op:

  • mobiele telefoon/tablet
  • e-reader (alleen voor e-books, extra stappen nodig)
  • computer of laptop

Tip: op je boekenplank kun je maximaal tegelijk 10 e-books/luisterboeken lenen. Ze blijven 3 weken staan staan, je kunt ze niet verwijderen. Let daarop bij het downloaden van titels!

Voor een uitleg hierover klik op de desbetreffende knop.

Mobiele telefoon/tablet

E-reader

Computer of laptop

Nu kun je je eerste e-books/luisterboeken lenen bij de Online Bibliotheek

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je je eerste e-books gaan lenen. Druk op onderstaande knop en je komt terecht in de Online Bibliotheek met meer dan 40.000 e-books en 3.500 luisterboeken. Veel leesplezier!

Naar Online Bibliotheek