Eerste computercursus in 2B Paashuis afgerond

Gepubliceerd op: 14 maart 2022 13:23

In buurthuis 2B Paashuis in de wijk Paasbos is afgelopen week de eerste basiscursus ‘Klik & Tik’ afgerond. ‘Klik & Tik’ is een cursus voor mensen die nog weinig of geen ervaring hebben met de computer. Tijdens de cursus leer je typen, e-mailen en je gaat het internet op. Je gaat websites bekijken, zoeken, e-mailen, downloaden en iets aanvragen. Tevens leer je hoe je social media gebruikt.

Op basis van online cursusmateriaal van de organisatie oefenen.nl hebben de cursisten aan de hand van video’s met uitleg en bijbehorende online oefeningen de basisvaardigheden van computergebruik onder de knie gekregen.

Cursusleider Henk van Assenbergh licht toe: “het mooie van deze vorm van educatie is dat iedereen zonder enige of minimale ervaring met het gebruik van een computer stap voor stap, op een heel laagdrempelige maner en in zijn of haar eigen tempo deze ervaring kan opdoen en het in een aantal weken zich eigen kan maken.”

Een vijftal enthousiaste kandidaten zijn in december gestart met deze wekelijkse cursus en hebben na 8 weken deze nu succesvol afgerond. Tijdens de laatste les ontvingen de cursisten een welverdiend certificaat als mooie afsluiting van deze basiscursus.

De cursus die ook in de Bibliotheek Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken wordt gegeven is nu voor het eerst in buurthuis 2B Paashuis georganiseerd om daarmee de buurtfunctie te versterken. Aanleiding voor de cursus was dat bij de begeleiding van gasten van 2B Paashuis er bij een aantal behoefte bleek te zijn aan het ontwikkelen van digitale vaardigheden. De licenties voor deze cursus zijn ter beschikking gesteld door de Bibliotheek Nijkerk.

Voor vervolgcursussen op gebied van computervaardigheden zijn de cursisten doorverwezen naar SeniorWeb in Nijkerk, die een breed scala van dit soort cursussen aanbiedt voor volwassen. Tevens kun je gratis bij de Bibliotheek de vervolgcursus Digisterker: ‘werken met de e-overheid’ volgen. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen.Bij voldoende aanmeldingen zal er een nieuwe ‘Klik&Tik’ basiscursus worden gestart in 2B Paashuis op 17 maart, iedere donderdag van 13.00 – 15:00 uur. Voor aanmeldingen daarvoor of nadere informatie kan contact opgenomen worden met Els Blankesteijn, 06 25198494 of via e-mail: els@2bpaashuis.nl

Ook kun je deze ‘Klik & Tik’ cursus volgen bij de Bibliotheek in Nijkerk, Hoevelaken of Nijkerkerveen. Interesse? Bel dan met 033 2450014.