Jaarverslag Bibliotheek 2023 overhandigd aan de gemeente

Gepubliceerd op: 29 april 2024 18:17

Voor Bibliotheek Gemeente Nijkerk was 2023 opnieuw een mooi en actief jaar, waar de organisatie met plezier op terugkijkt.

Directeur-bestuurder Laura Koppenberg is trots op het feit dat de Bibliotheek Gemeente Nijkerk in 2023 flink verder is gegroeid naar een toekomstgerichte voorziening waar inwoners hun wereld kunnen vergroten. “Als Bibliotheek Gemeente Nijkerk willen wij met onze drie vestigingen in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen voor iedereen de vanzelfsprekende plek zijn waar je komt om te verblijven, ontmoeten, boeken te lenen, huiswerk te maken, een taalcursus te volgen of om te leren omgaan met de digitale overheid. De bieb is de Huiskamer van de stad en steeds meer mensen weten ons te vinden, zo blijkt uit de stijging van o.a. ons ledenaantal en het aantal uitleningen en bezoeken aan activiteiten.”

Een van de hoogtepunten van 2023 was de opening van het InfoPlein/OefenPlein. Op het InfoPlein kunnen inwoners terecht voor informatie, advies en praktische hulp op uiteenlopende terreinen. Denk aan het aanvragen van toeslagen, hulp bij formulieren of bankzaken, vragen over DigiD of het theorierijbewijs.

Op het OefenPlein kunnen mensen, eventueel met begeleiding, laagdrempelig en veilig zelf aan de slag. Zo verkleint de Bibliotheek de brug tussen hulp vragen en zelf doen, met als uiteindelijke doel dat mensen zelfredzamer worden en makkelijker hun weg in de informatiesamenleving kunnen vinden

Het complete jaarverslag is in te zien via onderstaande knop.
 

Naar jaarverslag