Kom in actie tijdens de Week van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd op: 8 september 2022 09:47

Wist je dat 2,5 miljoen volwassenen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen? Vaak missen zij ook de juiste digitale vaardigheden voor de huidige technologie, zoals een computer of smartphone. Dit heeft negatieve gevolgen: een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is voor hen extra lastig. Daar moeten wij met z’n allen wat aan doen! Kom jij daarom ook in actie tijdens de Week van Lezen en Schrijven van 8 t/m 14 september?

Wat kan jij doen?


Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vraagt Stichting Lezen samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Laaggeletterdheid aanpakken moeten we met z’n allen doen, daarvoor hebben we jouw hulp dus hard nodig! Je kunt als taalvrijwilliger bijvoorbeeld mensen helpen om hun taalvaardigheden te verbeteren. 

Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Met een paar uur vrijwilligerswerk per week geef je iemand de kans om zijn of haar taalvaardigheid te verbeteren. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit misschien wel iets voor jou! 

Meer informatie taalvrijwilliger