De bibliotheek organiseert diverse cursussen. In de bibliotheek zelf of online. Zie hieronder het aanbod:

Oefenen.nl

Wilt u oefenen met de computer?
In de bibliotheek kunt u gratis oefenen met de computer. Dit kan ook thuis. Kijk op de website.

Veilig het internet op

Vind jij het ook spannend om het internet te gebruiken? Wat kan er gebeuren, wanneer is het veilig om een mail of bijlage te openen en wanneer nou juist niet?

Laat je tijdens deze interactieve presentatie van 2 x 2 uur informeren

Klik en Tik

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt de bibliotheek Nijkerk de cursus Klik & Tik aan.

De cursus helpt om (beter) gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. 

Belastingdienst

De Bibliotheek en Sigma organiseren hulp bij belastingaangifte. Zij kunnen ondersteuning bieden bij het digitaal zaken doen met de overheid.

Digisterker

De overheid gaat digitaal. U ook? Leer werken met de elektronische overheid. Doe de gratis cursus Digisterker in de bibliotheek.

De overheid doet steeds meer via het internet en ook u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk te zoeken of het doorgeven van een verhuizing.

Om u op weg te helpen biedt de Bibliotheek de praktische cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leert u werken met de digitale overheid.

Gratis oefenen voor je theorie-examen

In de Bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken kun je gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl.

Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de slagingskans van theorie-examenkandidaten vergroten.