Resultaat 11 - 20 (van 67)

• Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV dagelijks bereikbaar Bekijk details

6 april 2021

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10. OV-ambassadeurs geven er antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

Bekijk details van Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV dagelijks bereikbaar

• Bibliotheek Nijkerk kan volop live streamen Bekijk details

23 maart 2021

De Bibliotheek in Nijkerk heeft dankzij een gift van Stichting Veluwepoort kunnen investeren in ‘live-streaming’ en een vernieuwde geluidsinstallatie.

Bekijk details van Bibliotheek Nijkerk kan volop live streamen

• Gezondheidscentra Nijkerk en Bibliotheek Gemeente Nijkerk slaan de handen ineen Bekijk details

22 maart 2021

Door het aanbieden van het nieuwe lesprogramma ‘DigiVitaler’ streven het Gezondsheidscentra en Bibliotheek Nijkerk ernaar patiënten digitaler te maken in het patiëntenportaal.

Bekijk details van Gezondheidscentra Nijkerk en Bibliotheek Gemeente Nijkerk slaan de handen ineen

• Lockdown, ondertussen in de Bieb! Bekijk details

18 maart 2021

De lockdown betekent voor de Bibliotheek in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen: hoe zorgen we zo goed mogelijk voor onze leden die thuis zitten.

Bekijk details van Lockdown, ondertussen in de Bieb!

• WO2-verhaal gezocht Bekijk details

11 maart 2021

Heb jij een bijzonder oorlogsverhaal of object? Stuur deze dan online in! Van maart t/m mei gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kan je nu digitaal je oorlogsverhalen of objecten met ons delen!

Bekijk details van WO2-verhaal gezocht

• Imo van den Berg wint boeken challenge  Bekijk details

8 maart 2021

Imo uit groep 7/8 van de Prins Willem-Alexanderschool uit Nijkerk is de winnaar van de wedstrijd ‘Elk boek heeft een beginzin’ van Bibliotheek Nijkerk. Imo won hiermee een boekenbon met een waarde van twintig euro. En daarnaast krijgt zijn eigen groep acht weken lang een kist met leuke boeken te leen.

Bekijk details van Imo van den Berg wint boeken challenge

• Studenten adviseren Bibliotheek ‘Naar Professioneel Kennis Delen’ Bekijk details

8 maart 2021

Op 2 maart j.l. heeft Sandra Timmer, waarnemend teamleider van de Bibliotheek Nijkerk, het adviesrapport ‘Naar Professioneel Kennis Delen’ ontvangen uit handen van Kylian ten Kate. Kylian is een van de vijf bedrijfskundestudenten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam die in de afgelopen maand januari een stageonderzoek hebben uitgevoerd in opdracht van de Bibliotheek Nijkerk.

Bekijk details van Studenten adviseren Bibliotheek ‘Naar Professioneel Kennis Delen’

• Jens Niesthoven wint Nijkerkse Voorleeswedstrijd! Bekijk details

1 maart 2021

Jens Niesthoven van basisschool De Hoeve uit Hoevelaken heeft de Nijkerkse voorleeswedstrijd gewonnen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de gemeente Nijkerk vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Bekijk details van Jens Niesthoven wint Nijkerkse Voorleeswedstrijd!

• Verkiezingen Bekijk details

9 februari 2021

Minimaal één keer in de vier jaar is de verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer. Dan wordt de nieuwe volksvertegenwoordiging gekozen. Op de dag van de verkiezing mogen alle kiesgerechtigden een stem uitbrengen. Kiesgerechtigden zijn alle mensen van 18 jaar of ouder met de Nederlandse nationaliteit. De kiezer laat door te stemmen weten welke politieke partij hij of zij in de Tweede Kamer en wellicht ook in de regering wil.

Bekijk details van Verkiezingen

• Fatale wapendropping bij Ede kostte 17 mannen het leven Bekijk details

8 februari 2021

Originele verslagen van de verhoren van SS’ers en twee oud-landwachters die betrokken waren bij de fatale wapendropping van 8 maart 1945 in de gemeente Ede, zijn teruggevonden in het archief van de gemeente Ede. Enkele fragmenten daaruit zijn gebruikt in de podcastaflevering over deze geschiedenis aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De gebeurtenissen rond deze wapendropping zouden uiteindelijk aan zeventien verzetsmannen het leven kosten. De podcast over de fatale wapendropping komt op woensdag...