Al onze activiteiten zijn geannuleerd t/m 25 januari 2022. De Bibliotheek is open. Wil je liever niet in de Bibliotheek komen? Maak dan gebruik van onze verrassingstasjes!

Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 75)

 • Nieuw Educatief Programma Bibliotheek online! Bekijk details

  11 juni 2020

  Ook voor het komend schooljaar heeft de Bibliotheek weer een uitgebreid Educatief Programma voor de jeugd samengesteld. Het programma is vanzelfsprekend afgestemd op de huidige tijd. Leesplezier, mediawijsheid en leren schrijven zijn de thema’s die in het Educatief Programma 2020-2021 terugkomen.

  Bekijk details van Nieuw Educatief Programma Bibliotheek online!

 • Vernieuwde website! Bekijk details

  8 juni 2020

  De website is in een nieuw jasje gestoken!

  Bekijk details van Vernieuwde website!

 • Bibliotheek maakt podcastserie over oorlog op de Veluwe Bekijk details

  3 juni 2020

  De Bibliotheek Nijkerk laat een podcastserie maken over 75 jaar bevrijding op de Veluwe. In de podcastserie ‘Oorlog op de Veluwe’ staan persoonlijke verhalen tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal uit de gemeenten Barneveld, Ede, Ermelo, Nijkerk en Putten. De productie is in handen van de Nijkerkse historicus dr. Anton van Renssen en de Veenendaalse musicus en geluidstechnicus Piet Nelemans. De serie komt in het najaar online op diverse podcastplatforms en op verschillende websites in de betrokken...

  Bekijk details van Bibliotheek maakt podcastserie over oorlog op de Veluwe

 • Klik & Tik weer van start vanaf 1 juni Bekijk details

  28 mei 2020

  Met een paar klikken weten wat er speelt in de wereld. Digitale formulieren kunnen uittypen en versturen. Leuke foto’s delen met familie en vrienden. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik&Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. De computercursus start weer bij de Bibliotheken in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Cursisten zijn vanaf maandag 1 juni weer van harte welkom.

  Bekijk details van Klik & Tik weer van start vanaf 1 juni

 • Nieuwe fiets- en wandelroute: Hoevelaken in de oorlog Bekijk details

  23 april 2020

  Op de dag dat Hoevelaken 75 jaar geleden is bevrijd is de nieuwe fiets- en wandelroute ‘Ontdek de Plek’ geopend met als thema Hoevelaken in de oorlog. Een van de knooppunten in de route is de Duitse bunker aan de Weldammerlaan in Hoevelaken.

  Bekijk details van Nieuwe fiets- en wandelroute: Hoevelaken in de oorlog

 • 75 jaar bevrijding Bekijk details

  20 april 2020

  De bevrijding is dit jaar 75 jaar geleden. We hadden diverse activiteiten georganiseerd, maar nu dit allemaal niet door kan gaan, willen we je graag online zo goed mogelijk van dienst zijn om toch stil te kunnen staan bij 75 jaar bevrijding. We hebben een aantal suggesties voor je op een rijtje gezet.

  Bekijk details van 75 jaar bevrijding

 • Podcast 'T Veense Hart Bekijk details

  26 maart 2020

  De eerste drie afleveringen van de podcast 'T Veense Hart zijn nu online te beluisteren. Lees hier waar je hem kan vinden.

  Bekijk details van Podcast 'T Veense Hart

 • 75 jaar bevrijding op tv Bekijk details

  26 maart 2020

  Door het coronavirus kunnen culturele activiteiten waaronder de activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Nijkerk niet doorgaan. Er is hard gewerkt aan cursussen, lezingen, historische wandelingen, optredens. De culturele raad heeft naar een oplossing gezocht, zodat je toch van de activiteiten kunt genieten. Heb je materiaal? Stuur het in!

  Bekijk details van 75 jaar bevrijding op tv

 • Oproep: straatcoördinatoren, meld je aan! Bekijk details

  21 maart 2020

  Negen organisaties hebben de handen ineen geslagen om ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen te helpen tijdens de corona-crisis. Mensen die hulp nodig hebben en niemand hebben om die hulp te bieden, kunnen een beroep doen op zogenaamde ‘straatcoördinatoren’. Deze aanpak is het afgelopen weekend al in verschillende straten en wijken van de gemeente Nijkerk ontstaan.

  Bekijk details van Oproep: straatcoördinatoren, meld je aan!

 • Bibliotheek dicht? Gelukkig kun je digitaal doorlezen! Bekijk details

  16 maart 2020

  Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.

  Bekijk details van Bibliotheek dicht? Gelukkig kun je digitaal doorlezen!