Resultaat 1 - 10 (van 18)

• Bieb Nijkerk scoort op landelijk congres

18 april 2019

“Overweldigend!” Roel Zuidhof, directeur Bibliotheek gemeente Nijkerk, heeft geen ander woord voor het succes van de Roboc@r op het landelijke bibliotheekcongres.

Bekijk details van Bieb Nijkerk scoort op landelijk congres

• Bibliotheek, school en Nijkerk Sportief en Gezond: samen lezen en bewegen stimuleren

15 april 2019

Op de Koningin Emmaschool en Kindcentrum Holk in Nijkerk is de pilot voor het project Lezen is scoren succesvol afgesloten. Hierbij werken de scholen, de buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond en de Bibliotheek Nijkerk samen om lezen en bewegen te stimuleren.

Bekijk details van Bibliotheek, school en Nijkerk Sportief en Gezond: samen lezen en bewegen stimuleren

• Familie bingo in de meivakantie

14 april 2019

In de drukte van alledag is er vaak geen tijd om samen te lezen of spelletjes te doen. Dan is een vakantie toch wel een ideaal moment om even de boel de boel te laten en samen met je kind(eren) hiervoor de rust te nemen. Wat te denken van een heuse familieBINGO?

Bekijk details van Familie bingo in de meivakantie

• Jongeren en de bibliotheek

26 februari 2019

Het ingezonden stuk in de Stad Nijkerk over de jeugdcontributie heeft veel los gemaakt.

Bekijk details van Jongeren en de bibliotheek

• De Bibliotheek en Sigma helpen bij de belastingaangifte

18 februari 2019

Vanaf 1 maart is het weer tijd voor de belastingaangifte.

Bekijk details van De Bibliotheek en Sigma helpen bij de belastingaangifte

• Senia Leesclub Moderne Literatuur in Nijkerk zoekt deelnemers

7 januari 2019

Senia Leesclub Moderne Literatuur in Nijkerk zoekt deelnemers. Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten?

Bekijk details van Senia Leesclub Moderne Literatuur in Nijkerk zoekt deelnemers

• Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

18 december 2018

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen er in onze vestigingen geen luisterboeken meer geleend worden. Uitleencijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat voor de luisterboeken steeds minder belangstelling is.

Bekijk details van Geen luisterboeken meer, maar Luisterbieb blijft!

• Ondernemend met taal

29 oktober 2018

Een doelstelling van het landelijke programma 'Bibliotheek en basisvaardigheden' is dat elke bibliotheek over een Taalhuis gaat beschikken. Ook de Bibliotheken Noord-Veluwe en Nijkerk hebben zo'n Taalhuis, maar zij doen méér dan dat.

Bekijk details van Ondernemend met taal

• Transparant Tapijt van Linda Verkaaik in bibliotheek

17 oktober 2018

12 oktober 2018 - Sinds kort hangt een groot Transparant Tapijt in de bibliotheek van Nijkerk van de bekende Nijkerkse beeldend kunstenaar Linda Verkaaik. De eigentijdse Nijkerkse Merklap is één van de vier kunstwerken die Linda maakte in een samenwerkingsproject tussen de stadsdichter Bert Jurling, fotojournalist Harry Koelewijn en Museum Nijkerk.

Bekijk details van Transparant Tapijt van Linda Verkaaik in bibliotheek

• Centrumvisie Hoevelaken aangeboden aan het college

4 oktober 2018

Vandaag is de ‘Centrumvisie Hoevelaken’ door de Visiegroep centrum Hoevelaken aangeboden aan de wethouders Wim Oosterwijk en Mariëlle Broekman . Deze visie geeft een samenhangend toekomstbeeld van een gedroomd, kloppend hart van Hoevelaken weer. De visie is het resultaat van gesprekken binnen de Visiegroep centrum Hoevelaken waarin ondernemers, inwoners en sociaal-culturele partijen zijn vertegenwoordigd. De verwachting is dat deze visie in november in het college wordt behandeld. Begin 2019 verwacht...