Resultaat 1 - 10 (van 35)

• Omgeving &/entree Nijkerk rookvrij

7 september 2020

Met het leggen van een grote blauwe stoeptegel met daarop ‘Rookvrije generatie’ heeft wethouder Harke Dijksterhuis, onder aanmoediging van kinderen van basisschool Het Baken, de zone rondom &/entree aan de Frieswijkstraat rookvrij verklaard.

Bekijk details van Omgeving &/entree Nijkerk rookvrij

• Met de tips van Dirk Jan en Wil zijn de flyers van Sigma nog beter te lezen!

3 september 2020

Welzijnsorganisatie Sigma wil graag dat hun informatie leesbaar en duidelijk is voor alle inwoners van Nijkerk. Ze hebben daarom de hulp ingeroepen van twee Nijkerkers. Dirk Jan Scharrenburg is al enige tijd officieel taalambassadeur en helpt bedrijven en instellingen met hun flyers, brochures en folders en de websites. Hij geeft, net als Wil Smit, regelmatig voorlichting over laaggeletterdheid.

Bekijk details van Met de tips van Dirk Jan en Wil zijn de flyers van Sigma nog beter te lezen!

• Leren om minder voedsel te verspillen? Kom naar de Bibliotheek!

27 augustus 2020

Van 1 tot 7 september is de landelijke Verspillingsvrije Week. De Bibliotheken in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken haken daar bij aan. Wist je dat er jaarlijks in Nederland ongeveer 150 kilo per persoon aan voedsel wordt weggegooid? Dit kan bijvoorbeeld komen door teveel te kopen, niet weten hoe je voedsel moet bewaren of hergebruiken, en een gebrek aan kennis over duurzaamheid en houdbaarheidsdata. Hierdoor gooien we letterlijk en figuurlijk veel energie en geld weg, en dat is zonde.

Bekijk details van Leren om minder voedsel te verspillen? Kom naar de Bibliotheek!

• Zomerschool in Nijkerk

3 augustus 2020

Voor kinderen in Nijkerk en omgeving die in de zomer een extra steuntje kunnen gebruiken om na de zomervakantie zonder achterstanden te beginnen aan het nieuwe schooljaar! De Zomerschool is een initiatief van de Bibliotheek en de scholen van de HSN, in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, de gemeente Nijkerk en vele partners.

Bekijk details van Zomerschool in Nijkerk

• Bestuur Bibliotheek Nijkerk weer compleet

5 juli 2020

Het bestuur van de Bibliotheek Nijkerk is weer compleet met het aantreden van het jongste lid, Shavonne Korlaar.

Bekijk details van Bestuur Bibliotheek Nijkerk weer compleet

• Bieb-cadeautje maakt vakantie extra leuk

30 juni 2020

Als je alleen de omslag al ziet, krijg je een vakantiegevoel. Heb je ineens zin je teenslippers aan te trekken, je hangmat uit te rollen en met een ijsje in de ene hand en een boek in de andere heerlijk te gaan relaxen. En laat dat nou net de bedoeling zijn van het Zomer Doe Boek: een bijzonder leuk vormgegeven boekje tjokvol grappige opdrachten en puzzel- en leesplezier.

Bekijk details van Bieb-cadeautje maakt vakantie extra leuk

• Bieb gaat weer naar (bijna) normale openingstijden!

25 juni 2020

Openingstijden weer terug naar (bijna) normaal!

Bekijk details van Bieb gaat weer naar (bijna) normale openingstijden!

• Bibliotheek organiseert record aan activiteiten in 2019

22 juni 2020

De Bibliotheek in Hoevelaken en Nijkerk hebben vorig jaar nog nooit zoveel activiteiten georganiseerd: meer dan 1.500 activiteiten met een recordaantal deelnemers: bijna 20.000. Het aantal bezoekers in de vestigingen liep iets terug en het aantal uitleningen daalde enigszins, maar het aantal leden zit al weer meerdere jaren in de lift. Dit blijkt uit de definitieve cijfers die zijn gepubliceerd in het jaarverslag van de Bibliotheek over 2019.

Bekijk details van Bibliotheek organiseert record aan activiteiten in 2019

• Nieuw Educatief Programma Bibliotheek online!

11 juni 2020

Ook voor het komend schooljaar heeft de Bibliotheek weer een uitgebreid Educatief Programma voor de jeugd samengesteld. Het programma is vanzelfsprekend afgestemd op de huidige tijd. Leesplezier, mediawijsheid en leren schrijven zijn de thema’s die in het Educatief Programma 2020-2021 terugkomen.

Bekijk details van Nieuw Educatief Programma Bibliotheek online!

• Vernieuwde website!

8 juni 2020

De website is in een nieuw jasje gestoken!

Bekijk details van Vernieuwde website!