Alle vestigingen zijn gesloten t/m dinsdag 9 februari 2021.

De Afhaalbieb is wel geopend.

Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 49)

 • Wedstrijd: "Elk boek heeft een beginzin"

  7 januari 2021

  Vanaf maandag 11 januari kun je meedoen aan een wedstrijd van de Bieb. Vijf dagen lang geven we je de eerste zin van een boek. Uit welk boek komt deze zin en klopt het wel wat er staat? Elke beginzin is namelijk iets veranderd om het een beetje moeilijker te maken ;-)

  Bekijk details van Wedstrijd: "Elk boek heeft een beginzin"

 • Hongerwinter in Nijkerk: ‘Ik ben geen held’

  5 januari 2021

  De jonge Nijkerkers Jan van de Mast en Henk Oostindië brachten tijdens de Hongerwinter van 1944-1945 met gevaar voor eigen leven zieken en gewonden naar noodziekenhuizen. Van de Mast wilde naderhand niets weten van de heldenstatus die hem werd toegedicht. ‘Ik deed gewoon mijn plicht’, zei hij. Ook hielpen beide mannen bij de voedselvoorziening in Nijkerk. Daarbij werkten ze samen met de jonge huisarts Dr. Henk Schreuder. Die noemde beide jongens zijn ‘witte duivels’, omdat ze volgens hem voor niets...

  Bekijk details van Hongerwinter in Nijkerk: ‘Ik ben geen held’

 • Verrassingstasjes

  28 december 2020

  Naast het reserveren van boeken via de Afhaalbieb, kun je nu ook verrassingstasjes klaar laten zetten in de Bibliotheek van Nijkerk of Hoevelaken.

  Bekijk details van Verrassingstasjes

 • Bibliotheek Nijkerk opnieuw 3e plaats Best Presterende Bibliotheek van Nederland

  17 december 2020

  Bibliotheek Nijkerk is met de derde plaats van de Best Presterende Bibliotheken van Nederland opnieuw in de prijzen gevallen. De net iets beter scorende bibliotheken zijn Rozet Arnhem op de 2e plaats en op de eerste plaats de winnaar ZININ in Nijverdal. De score wordt berekend aan de hand van uitleencijfers, aantal bezoekers, aantal leden en het aantal activiteiten.

  Bekijk details van Bibliotheek Nijkerk opnieuw 3e plaats Best Presterende Bibliotheek van Nederland

 • Bibliotheek gesloten, Afhaalbieb open!

  14 december 2020

  Afhaalbieb

  Bekijk details van Bibliotheek gesloten, Afhaalbieb open!

 • Alert op laaggeletterdheid

  14 december 2020

  Niet voor iedereen is lezen en schrijven vanzelfsprekend. 2,5 miljoen Nederlanders hebben hier moeite mee. Om huurders die laaggeletterd zijn beter te begrijpen, volgden medewerkers van de Alliantie een online training. Dit heeft ze wakker geschud om eenvoudiger taal te gebruiken.

  Bekijk details van Alert op laaggeletterdheid

 • Nieuwe aflevering podcast Oorlog op de Veluwe: aflevering over Hoevelaken

  8 december 2020

  De Hoevelakense oorlogsburgemeester jonkheer Paulus Andries van Eys kreeg na de oorlog oneervol ontslag. Hem werd door de zuiveringscommissie ‘gebrek aan inzicht in de taak van een burgemeester in bezettingstijd’ verweten. Dat hij niet erger werd gestraft, kwam doordat hij had toegelaten dat zijn dochter belangrijk verzetswerk mocht verrichten vanuit haar ouderlijk huis. Bovendien, meende de zuiveringscommissie, was Van Eys voldoende gestraft doordat hij zijn zoon tijdens de oorlog had verloren....

  Bekijk details van Nieuwe aflevering podcast Oorlog op de Veluwe: aflevering over Hoevelaken

 • Online Speak-up meeting

  3 december 2020

  Doe mee met de online Speak-up meeting!

  Bekijk details van Online Speak-up meeting

 • Taalhuis Nijkerk onder voorbehoud gecertificeerd

  30 november 2020

  Het Taalhuis Nijkerk is door het certificeringsinstituut CBCT onder voorbehoud gecertificeerd. Over een half jaar komt er een heraudit om te toetsen of de verbeterpunten zijn gerealiseerd.

  Bekijk details van Taalhuis Nijkerk onder voorbehoud gecertificeerd

 • UVV biedt samen met de Bibliotheek studenten en scholieren studeerplek aan

  18 november 2020

  In deze coronatijd is het voor sommige studenten moeilijk om thuis rustig te kunnen studeren. De Bibliotheek heeft altijd al een beperkt aantal plekken voor dit doel beschikbaar. Op dit moment is er echter extra veel vraag naar dergelijke studeerplekken.

  Bekijk details van UVV biedt samen met de Bibliotheek studenten en scholieren studeerplek aan