Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 67)

 • BoekStart koffertje Bekijk details

  26 januari 2021

  Maak je baby/peuter gratis lid van de Bibliotheek en ontvang het BoekStart koffertje met 2 gratis boekjes, boekenlegger en voorleestips! Baby’s houden van voorlezen. Het liefst samen met papa of mama. Je kunt al vanaf 3 maanden samen met je baby boekjes lezen. Je baby geniet ervan en het is vooral ook heel gezellig. En bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van je kind!

  Bekijk details van BoekStart koffertje

 • Lancering podcast op Holocaust Memorial Day 2021 Bekijk details

  26 januari 2021

  Kasteel De Vanenburg in Putten was tijdens de oorlog een werkkamp voor Joodse Nederlanders en na hun deportatie ook voor ‘asociale debielen’. Dit laatste, onbekende stuk geschiedenis van het landgoed komt naar voren in de achtste aflevering van de podcast-serie Oorlog op de Veluwe. De ‘asociale debielen’ die vanaf 1944 op De Vanenburg verbleven, overleefden de oorlog doordat hun gegevens tijdig door een verzetsdaad werden vernietigd. Van de Joodse mannen overleefde er slechts één de Holocaust. Aflevering...

  Bekijk details van Lancering podcast op Holocaust Memorial Day 2021

 • Bekijk details van Bibliotheek gesloten, Afhaalbieb open!

 • Hongerwinter in Nijkerk: ‘Ik ben geen held’ Bekijk details

  5 januari 2021

  De jonge Nijkerkers Jan van de Mast en Henk Oostindië brachten tijdens de Hongerwinter van 1944-1945 met gevaar voor eigen leven zieken en gewonden naar noodziekenhuizen. Van de Mast wilde naderhand niets weten van de heldenstatus die hem werd toegedicht. ‘Ik deed gewoon mijn plicht’, zei hij. Ook hielpen beide mannen bij de voedselvoorziening in Nijkerk. Daarbij werkten ze samen met de jonge huisarts Dr. Henk Schreuder. Die noemde beide jongens zijn ‘witte duivels’, omdat ze volgens hem voor niets...

  Bekijk details van Hongerwinter in Nijkerk: ‘Ik ben geen held’

 • Verrassingstasjes Bekijk details

  28 december 2020

  Naast het reserveren van boeken via de Afhaalbieb, kun je nu ook verrassingstasjes klaar laten zetten in de Bibliotheek van Nijkerk of Hoevelaken.

  Bekijk details van Verrassingstasjes

 • Bibliotheek Nijkerk opnieuw 3e plaats Best Presterende Bibliotheek van Nederland Bekijk details

  17 december 2020

  Bibliotheek Nijkerk is met de derde plaats van de Best Presterende Bibliotheken van Nederland opnieuw in de prijzen gevallen. De net iets beter scorende bibliotheken zijn Rozet Arnhem op de 2e plaats en op de eerste plaats de winnaar ZININ in Nijverdal. De score wordt berekend aan de hand van uitleencijfers, aantal bezoekers, aantal leden en het aantal activiteiten.

  Bekijk details van Bibliotheek Nijkerk opnieuw 3e plaats Best Presterende Bibliotheek van Nederland

 • Alert op laaggeletterdheid Bekijk details

  14 december 2020

  Niet voor iedereen is lezen en schrijven vanzelfsprekend. 2,5 miljoen Nederlanders hebben hier moeite mee. Om huurders die laaggeletterd zijn beter te begrijpen, volgden medewerkers van de Alliantie een online training. Dit heeft ze wakker geschud om eenvoudiger taal te gebruiken.

  Bekijk details van Alert op laaggeletterdheid

 • Nieuwe aflevering podcast Oorlog op de Veluwe: aflevering over Hoevelaken Bekijk details

  8 december 2020

  De Hoevelakense oorlogsburgemeester jonkheer Paulus Andries van Eys kreeg na de oorlog oneervol ontslag. Hem werd door de zuiveringscommissie ‘gebrek aan inzicht in de taak van een burgemeester in bezettingstijd’ verweten. Dat hij niet erger werd gestraft, kwam doordat hij had toegelaten dat zijn dochter belangrijk verzetswerk mocht verrichten vanuit haar ouderlijk huis. Bovendien, meende de zuiveringscommissie, was Van Eys voldoende gestraft doordat hij zijn zoon tijdens de oorlog had verloren....

  Bekijk details van Nieuwe aflevering podcast Oorlog op de Veluwe: aflevering over Hoevelaken

 • Online Speak-up meeting Bekijk details

  3 december 2020

  Doe mee met de online Speak-up meeting!

  Bekijk details van Online Speak-up meeting

 • Taalhuis Nijkerk onder voorbehoud gecertificeerd Bekijk details

  30 november 2020

  Het Taalhuis Nijkerk is door het certificeringsinstituut CBCT onder voorbehoud gecertificeerd. Over een half jaar komt er een heraudit om te toetsen of de verbeterpunten zijn gerealiseerd.

  Bekijk details van Taalhuis Nijkerk onder voorbehoud gecertificeerd