Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 95)

 • Leren om minder voedsel te verspillen? Kom naar de Bibliotheek! Bekijk details

  27 augustus 2020

  Van 1 tot 7 september is de landelijke Verspillingsvrije Week. De Bibliotheken in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken haken daar bij aan. Wist je dat er jaarlijks in Nederland ongeveer 150 kilo per persoon aan voedsel wordt weggegooid? Dit kan bijvoorbeeld komen door teveel te kopen, niet weten hoe je voedsel moet bewaren of hergebruiken, en een gebrek aan kennis over duurzaamheid en houdbaarheidsdata. Hierdoor gooien we letterlijk en figuurlijk veel energie en geld weg, en dat is zonde.

 • Zomerschool in Nijkerk Bekijk details

  3 augustus 2020

  Voor kinderen in Nijkerk en omgeving die in de zomer een extra steuntje kunnen gebruiken om na de zomervakantie zonder achterstanden te beginnen aan het nieuwe schooljaar! De Zomerschool is een initiatief van de Bibliotheek en de scholen van de HSN, in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, de gemeente Nijkerk en vele partners.

 • Bestuur Bibliotheek Nijkerk weer compleet Bekijk details

  5 juli 2020

  Het bestuur van de Bibliotheek Nijkerk is weer compleet met het aantreden van het jongste lid, Shavonne Korlaar.

 • Bieb gaat weer naar (bijna) normale openingstijden! Bekijk details

  25 juni 2020

  Openingstijden weer terug naar (bijna) normaal!

 • Bibliotheek organiseert record aan activiteiten in 2019 Bekijk details

  22 juni 2020

  De Bibliotheek in Hoevelaken en Nijkerk hebben vorig jaar nog nooit zoveel activiteiten georganiseerd: meer dan 1.500 activiteiten met een recordaantal deelnemers: bijna 20.000. Het aantal bezoekers in de vestigingen liep iets terug en het aantal uitleningen daalde enigszins, maar het aantal leden zit al weer meerdere jaren in de lift. Dit blijkt uit de definitieve cijfers die zijn gepubliceerd in het jaarverslag van de Bibliotheek over 2019.

 • Nieuw Educatief Programma Bibliotheek online! Bekijk details

  11 juni 2020

  Ook voor het komend schooljaar heeft de Bibliotheek weer een uitgebreid Educatief Programma voor de jeugd samengesteld. Het programma is vanzelfsprekend afgestemd op de huidige tijd. Leesplezier, mediawijsheid en leren schrijven zijn de thema’s die in het Educatief Programma 2020-2021 terugkomen.

 • Vernieuwde website! Bekijk details

  8 juni 2020

  De website is in een nieuw jasje gestoken!

 • Bibliotheek maakt podcastserie over oorlog op de Veluwe Bekijk details

  3 juni 2020

  De Bibliotheek Nijkerk laat een podcastserie maken over 75 jaar bevrijding op de Veluwe. In de podcastserie ‘Oorlog op de Veluwe’ staan persoonlijke verhalen tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal uit de gemeenten Barneveld, Ede, Ermelo, Nijkerk en Putten. De productie is in handen van de Nijkerkse historicus dr. Anton van Renssen en de Veenendaalse musicus en geluidstechnicus Piet Nelemans. De serie komt in het najaar online op diverse podcastplatforms en op verschillende websites in de betrokken...

 • Klik & Tik weer van start vanaf 1 juni Bekijk details

  28 mei 2020

  Met een paar klikken weten wat er speelt in de wereld. Digitale formulieren kunnen uittypen en versturen. Leuke foto’s delen met familie en vrienden. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik&Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. De computercursus start weer bij de Bibliotheken in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Cursisten zijn vanaf maandag 1 juni weer van harte welkom.

 • Nieuwe fiets- en wandelroute: Hoevelaken in de oorlog Bekijk details

  23 april 2020

  Op de dag dat Hoevelaken 75 jaar geleden is bevrijd is de nieuwe fiets- en wandelroute ‘Ontdek de Plek’ geopend met als thema Hoevelaken in de oorlog. Een van de knooppunten in de route is de Duitse bunker aan de Weldammerlaan in Hoevelaken.

Paginanavigatie