Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 83)

 • Bibliotheek Nijkerk kan volop live streamen Bekijk details

  23 maart 2021

  De Bibliotheek in Nijkerk heeft dankzij een gift van Stichting Veluwepoort kunnen investeren in ‘live-streaming’ en een vernieuwde geluidsinstallatie.

  Bekijk details van Bibliotheek Nijkerk kan volop live streamen

 • Lockdown, ondertussen in de Bieb! Bekijk details

  18 maart 2021

  De lockdown betekent voor de Bibliotheek in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen: hoe zorgen we zo goed mogelijk voor onze leden die thuis zitten.

  Bekijk details van Lockdown, ondertussen in de Bieb!

 • Imo van den Berg wint boeken challenge  Bekijk details

  8 maart 2021

  Imo uit groep 7/8 van de Prins Willem-Alexanderschool uit Nijkerk is de winnaar van de wedstrijd ‘Elk boek heeft een beginzin’ van Bibliotheek Nijkerk. Imo won hiermee een boekenbon met een waarde van twintig euro. En daarnaast krijgt zijn eigen groep acht weken lang een kist met leuke boeken te leen.

  Bekijk details van Imo van den Berg wint boeken challenge 

 • Studenten adviseren Bibliotheek ‘Naar Professioneel Kennis Delen’ Bekijk details

  8 maart 2021

  Op 2 maart j.l. heeft Sandra Timmer, waarnemend teamleider van de Bibliotheek Nijkerk, het adviesrapport ‘Naar Professioneel Kennis Delen’ ontvangen uit handen van Kylian ten Kate. Kylian is een van de vijf bedrijfskundestudenten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam die in de afgelopen maand januari een stageonderzoek hebben uitgevoerd in opdracht van de Bibliotheek Nijkerk.

  Bekijk details van Studenten adviseren Bibliotheek ‘Naar Professioneel Kennis Delen’

 • Jens Niesthoven wint Nijkerkse Voorleeswedstrijd! Bekijk details

  1 maart 2021

  Jens Niesthoven van basisschool De Hoeve uit Hoevelaken heeft de Nijkerkse voorleeswedstrijd gewonnen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort de gemeente Nijkerk vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

  Bekijk details van Jens Niesthoven wint Nijkerkse Voorleeswedstrijd!

 • Fatale wapendropping bij Ede kostte 17 mannen het leven Bekijk details

  8 februari 2021

  Originele verslagen van de verhoren van SS’ers en twee oud-landwachters die betrokken waren bij de fatale wapendropping van 8 maart 1945 in de gemeente Ede, zijn teruggevonden in het archief van de gemeente Ede. Enkele fragmenten daaruit zijn gebruikt in de podcastaflevering over deze geschiedenis aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De gebeurtenissen rond deze wapendropping zouden uiteindelijk aan zeventien verzetsmannen het leven kosten. De podcast over de fatale wapendropping komt op woensdag...

  Bekijk details van Fatale wapendropping bij Ede kostte 17 mannen het leven

 • BoekStart koffertje Bekijk details

  26 januari 2021

  Maak je baby/peuter gratis lid van de Bibliotheek en ontvang het BoekStart koffertje met 2 gratis boekjes, boekenlegger en voorleestips! Baby’s houden van voorlezen. Het liefst samen met papa of mama. Je kunt al vanaf 3 maanden samen met je baby boekjes lezen. Je baby geniet ervan en het is vooral ook heel gezellig. En bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van je kind!

  Bekijk details van BoekStart koffertje

 • Lancering podcast op Holocaust Memorial Day 2021 Bekijk details

  26 januari 2021

  Kasteel De Vanenburg in Putten was tijdens de oorlog een werkkamp voor Joodse Nederlanders en na hun deportatie ook voor ‘asociale debielen’. Dit laatste, onbekende stuk geschiedenis van het landgoed komt naar voren in de achtste aflevering van de podcast-serie Oorlog op de Veluwe. De ‘asociale debielen’ die vanaf 1944 op De Vanenburg verbleven, overleefden de oorlog doordat hun gegevens tijdig door een verzetsdaad werden vernietigd. Van de Joodse mannen overleefde er slechts één de Holocaust. Aflevering...

  Bekijk details van Lancering podcast op Holocaust Memorial Day 2021

 • Bekijk details van Bibliotheek gesloten, Afhaalbieb open!

 • Hongerwinter in Nijkerk: ‘Ik ben geen held’ Bekijk details

  5 januari 2021

  De jonge Nijkerkers Jan van de Mast en Henk Oostindië brachten tijdens de Hongerwinter van 1944-1945 met gevaar voor eigen leven zieken en gewonden naar noodziekenhuizen. Van de Mast wilde naderhand niets weten van de heldenstatus die hem werd toegedicht. ‘Ik deed gewoon mijn plicht’, zei hij. Ook hielpen beide mannen bij de voedselvoorziening in Nijkerk. Daarbij werkten ze samen met de jonge huisarts Dr. Henk Schreuder. Die noemde beide jongens zijn ‘witte duivels’, omdat ze volgens hem voor niets...

  Bekijk details van Hongerwinter in Nijkerk: ‘Ik ben geen held’

Paginanavigatie