Nieuws

Resultaat 111 - 120 (van 124)

 • Podcast 'T Veense Hart Bekijk details

  26 maart 2020

  De eerste drie afleveringen van de podcast 'T Veense Hart zijn nu online te beluisteren. Lees hier waar je hem kan vinden.

 • 75 jaar bevrijding op tv Bekijk details

  26 maart 2020

  Door het coronavirus kunnen culturele activiteiten waaronder de activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid in Nijkerk niet doorgaan. Er is hard gewerkt aan cursussen, lezingen, historische wandelingen, optredens. De culturele raad heeft naar een oplossing gezocht, zodat je toch van de activiteiten kunt genieten. Heb je materiaal? Stuur het in!

 • Oproep: straatcoördinatoren, meld je aan! Bekijk details

  21 maart 2020

  Negen organisaties hebben de handen ineen geslagen om ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen te helpen tijdens de corona-crisis. Mensen die hulp nodig hebben en niemand hebben om die hulp te bieden, kunnen een beroep doen op zogenaamde ‘straatcoördinatoren’. Deze aanpak is het afgelopen weekend al in verschillende straten en wijken van de gemeente Nijkerk ontstaan.

 • Bibliotheek dicht? Gelukkig kun je digitaal doorlezen! Bekijk details

  16 maart 2020

  Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek.

 • Lezing Rouw en Verlies geannuleerd Bekijk details

  13 maart 2020

  De lezing door rouwspecialist Manu Keirse, die op 31 maart zou plaatsvinden in de Kruiskerk, is geannuleerd. Dit i.v.m. de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot het Corona Virus.

 • Raadslid aan het woord Bekijk details

  10 februari 2020

  Column van Patricia van Loozen, raadslid De Lokale Partij, Gemeente Nijkerk

 • Bibliotheken presenteren Leskist Vrijheid Bekijk details

  4 februari 2020

  In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Tegelijkertijd zijn oorlog, vluchten en onderdrukking helaas nog steeds actuele thema`s. Om leerlingen van groep 7 en 8 een besef te geven van vrijheid, oorlog, democratie en vluchten is de leskist Vrijheid ontwikkeld door Bibliotheek Nijkerk, Bibliotheek Brummen-Voorst, Bibliotheek Noord-Veluwe en Rijnbrink. In de leskist Vrijheid is zowel aandacht voor de thema’s vrijheid, vluchten en verleden als voor begrijpend lezen en het maken van leeskilometers....

 • Bibliotheek start met podcastserie over Nijkerkerveen Bekijk details

  6 januari 2020

  Nijkerkerveen, 3 januari 2020 – De Bibliotheek start met een podcastserie over het nieuwe gebouw in Nijkerkerveen. Twee studenten van de Hogeschool Utrecht gaan uitzendingen maken over de geschiedenis van het gebouw, welke partners er allemaal bij zijn betrokken, wie het gebouw heeft ontworpen, over de Bibliotheek, over de school etc. Ook maken ze opnamen bij het open huis op donderdag 9 januari van 16.30-18.30 uur. De uitzendingen zijn vanaf februari te beluisteren via de website van de Bibliotheek...

 • Bibliotheek Nijkerk op 3e plaats best presterende bibliotheken Bekijk details

  19 december 2019

  Bibliotheek Nijkerk op 3e plaats in Top 20 best presterende Bibliotheken van Nederland- De Bibliotheek in de gemeente Nijkerk is op de derde plaats gekomen op de lijst van best presterende bibliotheken van Nederland. Op de eerste plaats staat Stadskanaal en de 2e plaats is voor Bibliotheek Arnhem. De uitslag is op basis van de uitleningen per lid, het percentage leden in een gemeente, het aantal bezoeken per inwoner en het aantal activiteiten per 1000 inwoners. De cijfers zijn gebaseerd op 2018 die...

 • Ledenwervingsactie: De Bieb van Nu Bekijk details

  14 november 2019

  Vanaf 15 november 2019 loopt de campagne voor het werven van nieuwe leden voor onze Bibliotheek. De campagne heeft als motto: De Bieb van Nu. Want de Bibliotheek van vandaag is niet alleen maar boeken maar juist ook een plek voor ontdekken, ontmoeten en ontspannen. De actie loopt tot 15 januari 2020. Nieuwe leden ontvangen als attentie een welkomstcadeau.

Paginanavigatie